fredag 15 juni 2012

Lunchpasta med spenat, broccoli, kalkonbacon och soltorkade körsbärstomater



Som jag skrivit tidigare, så lagar jag så gott som alltid riktig lunch till mig själv, även när jag går ensam hemma och skrotar. Ofta blir det soppor av olika slag, en omelett, vegetariska biffar eller någon pastarätt. Den här enkla och lättgjorda pastan gjorde jag häromsistens. Receptet är för en person, men kan naturligtvis utan problem flerfaldigas om man är fler runt matbordet.

Kalkonbaconen är i mitt tycke jättegod, och ett magrare alternativ än vanlig bacon. Märket heter Den grönne slagter, som försöker göra produkter med så lite tillsatser som möjligt. Vill du använda vanlig bacon gör du naturligtvis det, och vegetarianer hoppar över den helt och hållet eller tar s k vegetarisk bacon - som jag vet finns, men som jag aldrig prövat själv.

valfri pasta - jag tog en glutenfri "tagliatelleboll" av majs, av märket Veneziane

2 - 3 skivor kalkonbacon - beroende på hunger och midjemått. Jag blundade för midjemåttet, knep ihop ögonen hårt, hårt, koncentrerade mig på hungern, och tog 3!

fryst, hel spenat, så många "klumpar" du vill - har du tillgång till färsk spenat är det ännu bättre
frysta broccolibuketter, så många buketter du vill - färska går förstås minst lika bra
ca 3/4 - 1 dl valfri grädde
3/4 dl riven, smakrik ost - kan uteslutas om du inte tål ost
1 tsk kryddblandning, Himalayas Höjder - eller annan valfri kryddblandning som du tycker om
ca 6 stycken soltorkade körsbärstomater

Koka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisning på paketet, och försök beräkna koktiden så den blir klar samtidigt som röran.
Fräs baconet lätt i en torr, het stekpanna och lägg åt sidan.
Lägg ned spenat och broccoli i pannan, och fräs runt lite. Ev kan du tillsätta en aning olja.
Rör ned den grädde du valt, samt kryddan, och låt småputtra under lock tills broccolin känns lagom mjuk, ca 5 minuter.
Rör också ned osten, och låt den smälta ned i röran.
Häll av pastan (du kan ev reda av spenat/broccoliröran med någon matsked av pastavattnet) och blanda med röran. Klipp över bacon och toppa med tomaterna.
Ät genast och njuuuut! 








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar