tisdag 19 juni 2012

Lite semesterglimtar från en underbar vecka i Italien

Som jag berättade igår tillbringade jag förra veckan i Italien, närmare bestämt i Fontanafredda, en mindre by mellan Venedig och Verona. Vi hyrde ett hus tillsammans med våra Lulevänner, som vi semesterdelat ljuvt och lett med en vecka varje sommar sedan tjugo år tillbaka. I början for vi runt i Sverige och Danmark som ett annat cirkussällskap med våra sex barn och oanade mängder packning och gosedjur. Ibland bodde vi på de mest märkliga ställen! Vi packade matsäckskorgar och lagade middag själva, och vände på kronorna för att semesterkassan skulle räcka veckan ut! På senare år när barnen blivit vuxna och flyttat ut, och det bara är vi "gamlingar" kvar, har vi utökat reviret och tillåtit oss större utsvävningar. Vi har tagit oss utrikes, blivit bekväma, och äter oftast våra måltider ute.

Den här gången hyrde vi ett fantastiskt gammal hus mitt bland vinfälten i Veneto, med en helt ljuvlig tillhörande trädgård! En riktig Edens lustgård med plommonträd, hasselbuskar, mandelträd, körsbär, fikon, citrusfrukter, aprikoser, päron- och äppelträd samt blommande rosor, hortensior, pelargoner, stockrosor och jasmin i mängder. Vi hade sagolikt väder hela veckan -  trots dystra väderleksprognoser och onda aningar -  så nu vi har laddat med en rejäl och behövlig soldos!

Vi åkte runt på slingriga, smala vägar, och besökte andra små byar, tog oss förstås till Verona med sin berömda arena och Julias balkong, och trängdes med ungefär halva jordens befolkning i Venedig! Vi gjorde en tripp till Gardasjön, och konsumerade oförsvarliga mängder espresso och italiensk glass.

Frukosten med yoghurt, bröd, skinka, ost och frukt dukade vi upp i den lummiga trädgården till ljudet av fågelkvitter och humlesurr, och flera gånger åt vi på den mysiga "kvarterstrattorian" i byn, där vi blev omhuldade både av den trevliga ägarinnan och hennes fem hundar. Hon tjoade solidariskt när vi nästan satte Limoncellon i halsen av spänning medan vi hejade på Zlatan och de andra landslagsgossarna på fredagskvällen, och deppade tillsammans med oss över förlusten.

Kort sagt en väldigt lyckad vecka på alla sätt och vis! Här får ni några bildglimtar från huset och trädgården. Fler bilder från våra utflykter och matintag kommer så småningom.3 kommentarer:

  1. Oj, vilken ljuvlig vecka ni har haft. Underbara bilder...och vilken trädgård, kunde du låta bli att baka/laga något? ;)

    SvaraRadera
  2. Vilka fantastiskt fina bilder - att hyra ett hus som kom komplett med ett eget uteskafferi i form av alla träd och frukter... Det låter som en dröm! Ni gör så rätt i att passa på att resa längre än till Danmark nu när barnen inte följer med längre ;)

    SvaraRadera
  3. Italien är fantastiskt, ni bara MÅSTE se till att komma dit! Ni har ju tiden för er båda två! Det var en helt fantastisk vecka, och en helt fantastisk trädgård. Det var bara bigarråerna som var mogna än, men vi kunde plocka rosmarin, basilika och timjan hur mycket vi ville. Och ja, Tina, jag kunde faktiskt låta bli att baka och laga mat. Det enda vi gjorde var att svänga ihop en sallad med ruccola, skinka, mozarella, melon och persikor. Inte var det dyrt heller, hela resan inklusive flyg, hushyra, bilhyra, bensin, tågbiljetter till Venedig, inträden OCH mat landade på ca sjutusen per person.

    SvaraRadera