lördag 16 juni 2012

Banan- och jordgubbssmoothie med smak av kardemumma




Den här smoothien fick bli mättande mellanmål inför en middag, som jag visste skulle bli sen. Jag tycker förresten att middagarna tenderar att bli alltmer kontinentala så här på sommaren. Det är ju så ljust att man inte fattar att det är dags för middag!

Smoothien passar förstås lika bra till frukost eller sommarbrunch. I stället för jordgubbar kan du ta hallon och hallonpulver, eller blåbär och blåbärspulver. Sippa och njut!!!

2½ dl sojamjölk, rismjölk eller havremjölk
1 liten Kravbanan
5 stora jordgubbar - helst svenska förstås
½ msk jordgubbspulver
½ msk proteinpulver eller näringspulver
2 krm nystött kardemumma

Skiva banan och jordgubbar, och blanda alla ingredienser i en mixer. Kör tills det skummar. Servera genast.

2 kommentarer:

  1. Kardemumma är en stor favorit hos mig, bara doften av den gör mig glad :D I smoothie passar den perfekt, och just den här låter toppen <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag älskar också kardemumma. Alldeles nystött, mmmmm! Passar faktiskt väldigt bra ihop med jordgubbar.

      Radera