Lättare än så här kan man knappast tillaga kycklingfilén. Bara att lägga den i en form, krydda, hälla på grädde- och yoghurtblandning och strö över hackade oliver. Skjuts in i ugnen på låg värme, och ut kommer en jättegod kyckling som kan förgylla vilken dag som helst. Den långa tillagningstiden på låg värme gör att kycklingen blir otroligt saftig och mör. Om du inte har en ugnstermometer så köp en!! Det gör matlagningen såååååå mycket lättare, och man vet precis när maten är klar.
Vi åt kycklingen med enbart en sallad, och så kan även en inbiten LCHF-are njuta av den. Visserligen innehåller kryddblandningen lite socker, men det är ju så gott som försumbart. Är du superstrikt väljer du en annan kryddblandning. Gott till är också pressad potatis, palsternackspuré eller blomkålspuré, eller helt enkelt ett lass vanliga, lättkokta grönsaker.
4 stora, fina kycklingfiléer
2½ - 3 msk Italiensk kycklingkrydda - The Spice Tree
1 dl grädde
1 dl Turkisk yoghurt eller crème fraiche
ca 1 dl blandade, kärnfria oliver
Putsa kycklingfiléerna, och lägg dem i en smord ugnsform.
Strö över kryddblandningen.
Vispa ihop grädde och yoghurt/crème fraiche, och häll runtom och på kycklingen.
Kärna ur oliverna om du använder sådana med kärnor, hacka dem, och strö över kycklingen.
Sätt in i ugnen på 125 grader, tills innertemperaturen visar 70 grader. Det tog ca en timme för mig.
Ös gärna kycklingen några gånger under tiden.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar