tisdag 19 november 2013

Proteinfrukost med vitlöksdoftande äggröra, ugnsbakade tomater och kokt skinka



Det har varit ett rysligt festande de senaste dagarna, med födelsedagsfirande, kusinträff med 60-talstema tillsammans med ett gäng livsglada 60-taggare, och slutligen konsert med tillhörande god plockbuffé på Konsert och Kongress här i Uppsala i söndags kväll. Det har helt enkelt blivit lite väl mycket av livets goda, och framförallt mer sötsaker än jag riktigt är van vid, så igår kände jag för en riktig proteinfrukost. Det blev en smakrik äggröra, och till det ugnsbakade körsbärstomater och kokt Kravskinka. Kaffe förstås, morgonkoppen kan jag inte vara utan, men den sedvanliga frukostmackan hoppade jag över. Jag blev mätt ändå.

2 tsk olivolja
2 stora, ekologiska ägg
2 msk grädde
1 pressad vitlöksklyfta
lite flingsalt samt några drag med svartpepparkvarnen
rejält med hackad persilja

Bottna en liten rostfri kastrull med olivolja.
Vispa ihop ägg, grädde, vitlök, salt och svartpeppar, och värm under ständig vispning/omrörning på ganska svag värme till en krämig och slät äggstanning.
Klipp över persilja och servera genast.
 

4 kommentarer:

  1. Äggröra med vitlök i har jag aldrig ätit, men jag kan tänka mig att det är gott. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inte jag heller Katarina, men det var jättegott! Jag får nog överväga att starta en vitlöksblogg, för jag har vitlök i nästan allt! Kram!

      Radera
  2. Så gott! Jag förstår att du blev mätt på en sådan frukost! :)
    Jag äter alltid ägg till frukost! :)
    Ha en toppen dag!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ägg är bra att börja dagen med. Jag äter också ofta ägg till frukost, men inte alltid. Brukar variera lite. Om jag äter gröt känns det lite för mycket med ägg också, men till en smoothie och en macka tycker jag det är gott. Kram tillbaka!

      Radera