måndag 11 november 2013

Hjälp den katastrofdrabbade befolkningen på FilippinernaVilken fruktansvärd katastrof som drabbat befolkningen på Filippinerna, och så utsatta vi människor är när naturens krafter "bestämmer sig" för att utmana oss. Så snabbt det lugna, fridsamma och oskuldsfulla kan förvandlas till förödelse, katastrof och död! Tyfonen Hayian har hittills krävt 10.000-tals liv, och 10 miljoner människor är på olika sätt drabbade av dess verkningar. 10 miljoner!! Mer än hela Sveriges sammanlagda befolkning! De som lyckats överleva själva tyfonen riskerar i stället att dö av andra orsaker. Brist på mat och vatten, ingen fungerande elektricitet, spridning av smittor av olika slag, hemlöshet, ja brist på i stort sett allt! Döda människor måste tas om hand och begravas, levande människor behöver få mat, mediciner och tak över huvudet. Vägar måste göras framkomliga, raserade byggnader röjas. Det känns ofattbart här, där jag sitter i mitt trygga hus, med hela familjen frisk och oskadd nära mig, med mat i magen och varma kläder, med diskmaskin och tvättmaskin som snurrar pålitligt, och med allt som jag i övrigt behöver.

Vi kan alla hjälpa till på olika sätt och ge ett bidrag till katastrofhjälpen. Vilken organisation du väljer spelar egentligen ingen roll, huvudsaken är att du gör något.

Via den här länken kan du ge ett bidrag till Läkarmissionens katastrofhjälp. Du kan också SMS:a akuthjälp200 eller akuthjälp50 till 72 980 för att bidra med 200 respektive 50 kronor.

Här får du information om hur du också kan skänka pengar antingen via bank eller SMS. Det är TV 4 som samarbetar med Unicef, Läkare utan gränser, Rädda Barnen, Röda Korset och UNHCR.

Här ser du hur du genom plusgiro eller via SMS kan stödja Radiohjälpens insamling till de katastrofdrabbade.

2 kommentarer:

  1. Bra med en konkret påminnelse, tack för det. Har messat iväg 200 kronor precis.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så bra! Vi behöver verkligen hjälpas åt allihop, och alla bäckar små blir till slut en stark flod. Ofattbart vilken nöd!

      Radera