lördag 23 maj 2015

Mandel- och parmesanpanerad minutkycklingfilé med goda röror och klyftpotatis



I söndags var delar av familjen hemma och då åt vi den här goda kycklingrätten till lunch. Med frasig klyftpotatis och två goda röror till blev det en riktig festmåltid som föll alla i smaken. Jag gjorde dubbel sats eftersom vi var många runt bordet, men ger recept lagom till fyra. Är ni fler är det bara att fördubbla eller flerfaldiga. Rörorna ger jag separat recept på. De är supergoda till allt grillat som snart kommer att bjudas på alla sommarfester.

4 minutfiléer av kyckling - 600 - 630 g (kan variera lite i förpackningarna)
½ dl rismjöl
1 ägg
25 g färskriven parmesan
25 g mandelmjöl
1½ msk kryddmix från Knektgården - eller annan kryddblandning som du tycker om och har hemma
olja/smör till stekning

Putsa filéerna och vänd dem i rismjöl.
Lägg på en skärbräda att torka till en stund.
Vispa upp ägget.
Blanda ihop parmesan, mandelmjöl och kryddmix.
Vänd de rismjölade filéerna hastigt i ägget, låt droppa av, och vänd dem därefter genast i
paneringen. Det blir en del panering kvar, men det är lättare att få ett jämnt och fint resultat om man har ordentligt med panering. Det som blir över får man helt enkelt kasta, det går absolut inte att spara eftersom det varit i kontakt med rå kyckling.
Lägg upp filéerna på en skärbräda att torka till ytterligare minst en kvart.
Hetta upp rikligt med olja/smör i en stekpanna och låt filéerna få fin färg på båda sidorna.
Lägg över på en ugnsplåt och sätt in i 125 graders ugnsvärme tills innertemperaturen kommer upp i 70 grader.









Servera filéerna frasigt nystekta till klyftpotatis, sallad, ugnsbakade körsbärstomater, tomatsås och avocadoröra.

Mums var ordet!! Nu önskar jag er alla en riktigt härlig pingsthelg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar