torsdag 21 maj 2015

Laktosfri mjölkchokladpannacotta med färska bär



Pannacotta är en av mina absoluta efterrättsfavoriter. Dels är den behändigt eftersom den går att förbereda, dels kan den varieras hur mycket som helst. Äter jag på restaurang väljer jag gärna just pannacotta som avslutning. Förresten är det ofta det enda glutenfria alternativ som erbjuds. Men det är gott nog!

Här fick det bli en laktosfri mjölkchokladvariant, som serverades tillsammans med physalis och färska blåbär.

Tycker du inte om kardemumma kan du i stället ta kanel eller kanske lite stött kaffepulver. Den här satsen räcker till 3 - 4 personer.

2½ dl laktosfri grädde
1 tsk ljus agavesirap eller ljus flytande honung
75 g laktosfri mjölkchoklad
1 krm nystött kardemumma
1 gelatinblad

färska blåbär, physalis - eller andra bär

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 10 minuter.
Bryt chokladen i mindre bitar.
Koka upp grädden tillsammans med sirap eller honung samt kardemumma.
Bryt ned chokladen och rör/vispa tills all choklad smält.
Lägg ned det urkramade gelatinbladet och rör tills också det smält.
Häll upp i små portionsglas, täck över och låt stå svalt till nästa dag.
Garnera med valfria bär eller något annat som du tycker om.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar