De här små gratinerade snittarna inledde vi Valborgsfirandet med i förra veckan, tillsammans med en liten sparrisshot. Riktigt mumsiga! Som grund använde jag surdegsbaguetter som jag gav recept på i förrgår, men självklart kan du använda annat bröd också efter tycke och smak. Förresten är det här ett perfekt sätt att ta hand om bröd som blivit lite åldersstiget. Röran räcker till ungefär 15 - 20 snittar.
15 - 20 skivor snedskuren glutenfri surdegsbaguette - eller vanlig för den som tål det
1 boll mozarella 100 g - jag använde laktosfri
40 g färskriven parmesan
1 medelstor pressad vitlöksklyfta
4 msk riktigt fin kallpressad jungfruolivolja
repade basilikablad från en halv kruka - ca 10 g - eller oregano, timjan, persilja
salt från kvarn
svartpeppar från kvarn
Hacka basilikabladen (eller annnat bladgrönt om du inte gillar basilika) riktigt fint.
Mosa sedan ihop allt till en bredbar röra. Smaka av.
Bred på baguetteskivorna, ganska rikligt.
Sätt in i ugnen på grill eller hög övervärme och gratinera tills snittarna fått fin färg.
Det tog ungefär 7 - 8 minuter.
Servera snittarna alldeles nygjorda till en soppshot, bubbel eller något annat gott.
Ha en finfin lördag gott folk!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar