tisdag 23 april 2013

Ört- och parmesangriljerad vårskinka




Den här vårligt gröna skinkan passar alldeles utmärkt på ett buffébord. Vi avnjöt den i påskas tillsammans med en massa annat smått och gott på påskbuffén, men den passar även till andra vårliga festtillfällen. Valborg kanske? Busenkel att göra är den dessutom, eftersom jag var lat och köpte färdigkokt skinka, som bara behövde griljeras. Du kan göra på samma sätt med en rimmad skinka som du ugnsbakar eller kokar själv.

1 färdigkokt skinka på ca 1,8 kg
30 g färskriven långlagrad parmesan
2 msk Kunglig Salladskrydda eller andra valfria örtkryddor
1 ägg

Ta bort nätet och det mesta av svålen från skinkan och spola av den i kallt vatten. Torka den med hushållspapper eller en ren kökshandduk.
Mortla kryddan, som är ganska grovskuren i naturellt skick.
Lägg skinkan i en ugnsfast form.
Blanda ihop parmesan, krydda och ägg och bred över skinkan.
Griljera i ca 210 graders ugnsvärme ca 12 - 14 minuter.
Skinkan kan ätas både varm, ljummen och kall, som ett inslag på buffén, eller som lunch/middag med förslagsvis en varm potatissallad eller stuvad potatis.








4 kommentarer:

  1. Mmm...gott, gott! Perfekt och smidigt med färdigkokt skinka! :)
    Ha en fin tisdag!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ibland måste man få vara lite lat, eller hur? Kram tillbaka!

      Radera
  2. Den får jag prova till påsk! Tack för tipset.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul Petra, att du vill pröva skinkan! Och tänk nu fick jag själv en påminnelse om att jag faktiskt ska göra skinkan till påsk. Jag hade nästan glömt bort den. Ha det gott!

      Radera