söndag 21 april 2013

Fiskbiffar på mitt sätt



För ett tag sedan berättade jag ju att jag köpte färsk torskfilé, som såg så fin ut i förpackningen, men som visade sig vara ganska "slamsig" när det kom till kritan och jag lyfte upp de översta fina filéerna. Nåja, de fina filéerna ugnsstekte jag med ett fluffigt curry- och saffranstäcke, och resten åkte in i frysen. Nu var det dags att ta sig an de stackars torskbitarna, och tillsammans med en bit lax som också blivit över och fått husera i frysen ett tag blev det riktigt goda fiskbiffar, som varmt kan rekommenderas. Den supergoda fiskkryddan, som jag använt vid flera tillfällen är en favorit och inköpt hos Zmaka.

Vi åt ett "stomp" till, gjort på potatis och broccoli som fått koka mjuka i vatten med tillsats av buljongpulver, och som sedan "stompades" med lite grädde och riven parmesan. Lite svartpeppar från kvarn fick fullborda. Sallad och några citronklyftor blev det också till. Smaklig måltid go´vänner och hoppas ni får en riktigt fin och vårlig aprilsöndag!

Idag är det absolut sista chansen att pröva turen i utlottningen av boken "Sött från förr". I morgon drar jag en vinnare. Klart att du ska ta chansen!

400 g torskfilé
200 g laxfilé
1 liten vitlöksklyfta
2 stora ekologiska ägg
1 rejäl "tuss" persilja
1 msk portugisisk fiskkrydda
1 msk rårismjöl
lite pressad lime - kanske 2 tsk
olivolja eller rapsolja till stekning

Plocka bort ev ben från fisken och skär den i mindre bitar.
Blanda alla ingredienser i matberedaren och kör till en smet.
Hetta upp olja i stekpannan och klicka ut "biffar" av smeten.
Stek dem gyllenbruna några minuter på varje sida, och efterstek ytterligare några minuter så de känns genomstekta.
Servera med valfria tillbehör.








 

5 kommentarer:

  1. Mmm...så gott med fiskbiffar! :)
    ha en fin söndag!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Att göra fiskbiffar är riktigt smarrigt, och går att smaksätta på ett helt annat sätt än hel fisk. Gott!

    SvaraRadera
  3. Tack för kommentarerna Lana och Marja! Fiskbiffarna gjorde succé, både hos maken och lilla I, som vi haft hand om i helgen. Supergoda! Hoppas ni haft en fin helg, och att ni är utvilade och redo för en ny vecka. Må så gott!

    SvaraRadera
  4. Det där såg riktigt gott ut! Och om Iris gillar dem så är det ju toppen! Puss

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hon verkade gilla dem väldigt mycket, och det gjorde vi också. Jättegoda!

      Radera