tisdag 9 april 2013

Några glimtar från Italiens sköna land

Som ni redan vet så tillbringade jag några dagar i Italien förra veckan tillsammans med mitt "italienska gäng" och vår lärare och hennes lilla tjej. Vi var sex förväntansfulla damer i våra bästa år, som på Annandagens morgon mötte upp på Arlanda för att flyga till Milano. Resan överträffade alla våra förväntningar, och vi njöt av varje sekund trots ganska isiga vindar periodvis. Ankomstdagen åkte vi en bussrundtur i Milano, och besökte sedan den vackra domen och operahuset, innan vi tog tåget till Domodossola, där vi blev mötta med buss för vidare transport till den lilla byn Masera där vi skulle bo. En dag åkte vi en båttur på Lago Maggiore och besökte de tre största öarna, Madre med sin fantastiska botaniska park, Pescatore med massor av mysiga små krogar, och Isola Bella med sitt vackra och pampiga palats. En annan dag åkte vi tåg uppe i bergen och gjorde stopp vid några olika byar. Vi hann förstås med att äta massor med god mat, förföras av äkta italiensk glass, och svepa oanade mängder espresso! Magnolia, kamelia och ginst blommade, påfåglarna burrade stolt upp sig, alptopparna glänste snövita, vägarna slingrade sig oroväckande och magpirrande, luften var frisk att andas, och livet var sådär enkelt och underbart som det kan vara ibland när man är ledig, bekymmersfri och kan hänge sig helt och hållet åt att bara LEVA!

Här får ni några glimtar från det vackra Piemonte. Först Milano i kortversion.




Vi bodde på två olika Bed & Breakfast. Här bodde jag med två av mina kompisar. Till stället hörde också en resturang som var berömd vida omkring. Rekommenderas! Jättefina rum och fantastisk mat!



Här bodde de andra, på Casa Tomá, där vi också intog gemensam frukost bestående av färskt bröd, nybakade croissanter, ostar, roliga marmelader samt fantastisk prosciutto och bresaola. Själv hade jag med mig eget glutenfritt bröd från Friends of Adam (vacuumförpackat för att det skulle hålla sig bra). Vi kände oss alltid välkomna hos familjen som drev stället - i synnerhet av mysiga hunden Viola som alltid välkomnade oss med glada skall.



Lite sol på nästippen på väg till Isola Madre och den botaniska parken, där blommorna lyste överdådigt, där citrusfrukterna dignade solgula, där påfåglarna stolt sprätte omkring, och där "konstiga" hundar höll vakt över alla som kom och gick.



















På väg till ön Pescatore - fiskarnas ö -  där det smakade gott med lunch för både stora och små. Och naturligtvis blev det fisk på tallriken. Jättegod sådan!






Glada Ladies på vift på den vackra ön Isola Bella med sitt pampiga palats.










Dagen avslutades med pizzamiddag (entrecote för mig) i Domodossola innan det var dags för en liten nattvandring genom staden och hemfärd till Masera. Och eftersom jag inte vill att ni ska få en överdos och helt tappa orken av alla bilder så blir det fortsättning i morgon.




8 kommentarer:

  1. Fina bilder! Längtar tillbaka en smula! :)

    SvaraRadera
  2. Tack! Ganska många smulor faktiskt!

    SvaraRadera
  3. Åh vad härligt det ser ut!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ändå önskar jag att jag kunde göra mer rättvisa åt allt vackert. Det var verkligen jättehärligt allting. Superlyckat!

      Radera
  4. Härligt med Italien! En fråga bara, hur gick det med glutenfri pizza och pasta? Tack & hej/Johanna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Johanna och tack för påhälsningen! Har precis kommit hem och tyvärr inte kunnat svara dig tidigare. Jag åt varken pizza eller pasta på resturang den här gången. Annars tycker jag att Italien är ett bra land när det gäller glutenfritt, eftersom man beställer tillbehören vid sidan om. Det finns speciella glutencertifierade resturanger där man kan vara helt säker på att få allt glutenfritt. Läs gärna mer här. http://www.glutenfriden.se/glutenfritt-i-italien/.
      Ha det bra och välkommen åter!

      Radera
  5. Alltså vi vill ju bara ännu mer till Italien nu!!! All den goda maten är så frestande men även byggnader, sevärdheter, vinet och glassen. Kanske att vi hamnar där i höst ändå...
    Så kul att se dina foton, förstår att du njutit i fulla drag!

    Kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Självklart ska ni till Italien! Ett fantastiskt land både när det gäller kultur och mat. Förresten behöver de oss turister nu mer än någonsin! Jag är mer än nöjd med min resa! Kram.

      Radera