lördag 18 juli 2015

Paprika- och tomatsås - supergod till sommarens grillrätter



Gillar du att grilla? Då tycker jag du ska testa den här paprika- och tomatsåsen, som gör sig förträffligt till det mesta i grillväg. Jag gjorde den första gången i midsomras när vi premiärgrillade för säsongen, och efter det har jag repriserat den flera gånger och ätit den till allt möjligt annat också. Supergod helt enkelt, och dessutom väldigt lättgjord. Pröva du också!

Förutom till kött är såsen god till vegobiffar, grillade grönsaksspett eller något annat mumsigt vegetariskt.

2 stora röda paprikor
3 msk olivolja
1 burk skalade tomater av god kvalitet + ½ dl vatten att skölja ur burken med
½ dl osötad tomatpuré
1 msk lökmix - alternativt en finhackad gul lök
1 msk vit balsamcrème
1 msk flytande honung eller rissirap
1 tärning grönsaksbuljong - Kung Markatta
1 vitlöksklyfta - finhackad
lite salt från kvarn

Kärna ur och grovhacka paprikan. Jag gillar när det är lite grova bitar, men om du föredrar att tärna smått så gör du det.
Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt sjuda på ganska svag värme 45 - 60 minuter. Ha locket lite på glänt den sista kvarten så att en del av vätskan dunstar bort och såsen blir lite tjockare i konsistensen.
Smaka av med lite kvarnsalt och eventuellt lite mer balsamico.
Såsen är god både varm, ljummen och kall.

Vädret idag inbjuder förvisso inte till grillning, men det ska väl komma fler fina dagar och grilltillfällen. Ha en finfin lördag allihop!

2 kommentarer:

  1. Ser där ja, där är den där paprikasåsen du tipsade oss om! Den lägger vi i spara-mappen direkt, misstänker att vi gillar den lika mycket som du Kjersti:)
    Tack för tipset,
    kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ni måste absolut testa! Hur god som helst! Kram!

      Radera