Läge för gröt någon?? Nu blir det nämligen gröt för hela slanten här hemma. Vintern gjorde ju come-back med stormsteg (i ordets rätta bemärkelse!) och snön har fallit i drivor. Igår på den sedvanliga promenaden kunde vi knappt se näsan framför oss, så häftigt yrde det. Då är det gott att starta dagen med varm gröt i magen. Olika slags gryn, flingor, bär, frukt och mjölk gör variationsmöjligheterna i det närmaste oändliga, så man behöver verkligen inte tröttna i första taget. Gröt är som jag sagt tidigare hur trendigt som helst, så sätt igång bara att skapa din egen favoritgröt.
I den här gröten har jag blandat risflingor och hirsflingor, och även haft i torkade svarta björnbär. Jag har gjort den med enbart vatten, och även med mjölk, och föredrar det senare. Gröten blir mjukare och lenare i smaken på så sätt. Gör i så fall på samma sätt som med den här gröten. Lägg flingor och bär i blöt i bara en deciliter vatten över natt, och tillsätt mjölk innan du kokar upp gröten på morgonen. Ta den mjölk du själv gillar och tål, hemgjord eller köpt rismjölk, mandel- eller nötmjölk, havremjölk, sojamjölk eller alldeles vanlig mjölk.
Vad du äter till bestämmer du själv. Jag hade kravbanan, lite ljus agavesirap och mandelmjölk
(som jag även hade i själva gröten).
2 dl vatten - eller 1 dl vatten + 1 dl valfri mjölk
2 msk risflingor
2 msk hirsflingor
2 msk torkade svarta björnbär - ca 15 - 16 g
några korn salt
Lägg flingor och bär i blöt i vattnet - den större eller mindre mängden.
På morgonen tillsätter du mjölk om du valt att ha det, några korn salt, och kokar upp gröten.
Småkoka under lock ca 5 - 6 minuter och servera genast med valfria tillbehör.
Den här gröten låter väldigt gott och mättande! Ska testa gör sådan till min dotter! :)
SvaraRaderaHa en fin dag!
Kram kram
//Lana
Samma till dig Lana! Kram!
RaderaBlev gröt till frukost i morse, en havregrynsgröt med linfrön, torkade äpplen och havremjölk. Järnboost! Blir gröt någon gång i veckan i alla fall, det lägger sig skönt i magen på morgonen. Torkade björnbär har jag aldrig sett, låter både gott och coolt!
SvaraRaderaLåter också gott Sara! Det blir ofta havregrynsgröt här också. Joodå, det finns torkade björnbär. Förutom i gröt har jag haft dem både i mysli och i en kladdkaka.
RaderaGröt är gott och det är gröten, som jag längtar allra mest efter på Masesgården! Hemma blir det mest havregrynsgröt, men ska ta itu med det också! ;-)
SvaraRaderaJag har förstått att Masesgårdens grötutbud är något extra. Hoppas jag kan få komma dit nån gång. Har du nån ny tripp dit inplanerad? Ha det bra!
Radera