Idag tänkte jag bjuda er på en riktigt god glutenfri paj med salsiccia och spenat som fyllning. Jag fortsätter göra mina glutenfria pajdegar med bas av bönor eller kikärtor. De blir jättebra och smidiga, är pimpade med extra protein, och smakar dessutom gott. Jag brukar variera mellan lite olika mjölsorter och mellan kokta linser, kikärtor eller olika slags bönor. Sist jag gjorde paj blev det så här:
1 tetra kokta kikärtor, 190 g
1 msk rapsolja
1 helt ägg + 1 äggvita
2½ dl ljust bovetemjöl
1 msk husk
1 msk turkisk yoghurt
tunna ostskivor - 55 - 60 g
300 g förvälld urkramad spenat - fryst och från egna trädgårdslandet
1 förpackning rå salsiccia - 250 g - min är italiensk och kommer från Martina
2 msk tomatpuré
1 stor vitlökskyfta
10 körsbärstomater
1 boll mozarella - 125 g - också från Martina
1 dl grädde
3 ägg
30 g färskriven parmesan
smulad, torkad oregano
Spola av kikärtorna i kallt vatten och låt dem rinna av.
Mixa med olja, ägg och äggvita.
Tillsätt mjöl blandat med husk, och sedan yoghurt. Mixa till en boll.
Tryck ut i en smord pajform, nagga och ställ in i kylskåpet en timme.
Förgrädda sedan pajskalet 10 minuter i 200 grader, och fodra det med ostskivor genast det kommer ut ur ugnen.
Flå salsiccian och fräs den smulig tillsammans med flisad eller hackad vitlök. Tillsätt tomatpuré och låt steka några minuter.
Krama ur spenaten väl och lägg i pajskalet. Fördela salsicciaröran över.
Halvera tomaterna, krama ur lite av vätskan/inkråmet, och fördela också dem över pajen.
Strö över oregano.
Mixa ihop mozarella, grädde, ägg och parmesan och häll smeten över pajen.
Grädda vidare en halvtimme. Låt pajen stanna till 10 minuter och servera den sedan med sallad.
Smaklig spis!
Gillar pajskalet!
SvaraRaderaJag också Sara! Har gjort det flera gånger. Trevlig helg!
Radera