fredag 16 januari 2015

Glutenfritt - ny och välkommen tidning för alla oss som är glutenintolerantaIdag tänkte jag faktiskt bjuda er på ett litet bonusinlägg utöver mina vanliga varannandagsinlägg. Igår den 15 januari utkom nämligen det första numret av en helt ny tidning vid namn Glutenfritt, som jag fick chansen att provläsa.

Det finns förvisso en del LCHF-magasin som också är glutenfria, men det är ju inte alla som vill ansluta sig till den dieten, även om man vill eller behöver leva glutenfritt. Det här är alltså en "vanlig" tidning där alla recept är glutenfria och där även många är laktosfria. De som inte är det kan dessutom lätt förvandlas till laktosfria eftersom utbudet av laktosfriprodukter idag är enormt.

Tidningen är en satsning mellan fyra av landets största veckotidningar, Allers, Allas, Hemmets Veckotidning och Året Runt, och jag måste säga att jag tycker den är riktigt bra. Recepten är en blandning av "sötebröd", matbröd, pajer, pizzor och alldeles "vanlig" mat. Dessutom kan man ta del av nyheter i butikshyllan och allehanda tips. Det bakas både med olika mjölmixer och rena, naturligt glutenfria mjölsorter. Jätteroligt!! Jag ser verkligen fram emot nästa nummer. Jag har dock inte riktigt fått klart för mig hur ofta den är tänkt att komma. Tidningen kostar 39 kronor och det tycker jag är en blygsam investering. Köp den vetja!

2 kommentarer:

 1. Uppskattade också tidningen! Bra att ha att bläddra i då och då för inspiration när den tryter.
  Ett brödrecept och en pizza skall provas ganska så snart.
  Jag misstänker att det bara är ett enstaka nummer jag har inte hittat några uppgifter om en fortsättning. I februari kommer Hembakat ut med ett glutenfritt magasin. //Anne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst var den trevlig! Jag tror ambitionen är att ge ut flera nummer, men det återstår att se. Kul att Hembakat kommer med ett glutenfrinummer, det har jag alldeles missat, så tack för tipset! Ha det gott!

   Radera