fredag 16 augusti 2013

Pastasallad




Det här är en bra pastasallad som passar att göra stora satser av om det väntas många gäster, och som kan förberedas i god tid. Den kan serveras antingen en aning ljummen eller helt kall. Salladen passar jättebra som utflyktsmat också.

4 - 5 portioner valfri pasta (ca 500 g färdigkokt pasta) - jag tog glutenfria penne
2 stekta kycklingfiléer, sammanlagd vikt ca 380 g
1 burk kronärtskockshjärtan
½ burk soltorkade körsbärstomater
1 dl olivolja
2 msk äppelbalsamico
3 msk Kunglig Salladskrydda (bild här)
en liten påse ruccola
oliver - hade jag tänkt ha i, men glömde fullständigt bort

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, och spola av med kallt vatten (gör att den inte klibbar ihop).
Vispa ihop olja, balsamico och krydda och rör ned i pastan. Blanda om väl så det kommer åt överallt. Låt stå och dra minst några timmar eller över natten i kylskåp.
Ugnsstek kycklingfiléerna med valfri kryddblandning (jag använde Italiensk Kycklingkrydda från Zmaka)på 125 grader till en innertemperatur av 70 grader. Låt svalna och skär i mindre bitar.
Blanda ihop pasta med kyckling, halverade kronärtskockshjärtan och soltorkade tomater i en skål.
Blanda ned finhackad ruccola och oliver precis innan det är dags att äta.

Jag gjorde också en sås till, av en äggula, en burk smetana, en deciliter majonnäs, 2 msk senap, pressad saft av en lime, samt rejält med Italiensk Salladskrydda.

2 kommentarer:

  1. Mmm...smaskens! :)
    Kanske ska göra nån gång en sådan sallad med lchf-pasta (hemmagjord)!
    Äppelbalsamico låter gott! Ska kika om det finns sånt på ICA!
    Ha en toppen fredagskväll!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hemmagjord LCHF-pasta. Det låter spännande! Salladen går at göra med vilken sorts pasta som helst. Må så gott!

      Radera