Den här krämen är inte så söt, men i min smak precis lagom. Ta mer socker om du föredrar en sötare kräm.
Servera krämen en aning ljummen med lite gräddmjölk. Himmel så gott!
350 g skalade, urkärnade och klyftade äpplen - ca 4 - 6 äpplen beroende på storlek
5 dl vatten
½ dl ljust rårörssocker
2 krm flytande vaniljextrakt eller 2 tsk vaniljsocker
saft av en ½ lime
2 msk potatismjöl + lite vatten
Koka upp vatten, socker, vaniljextrakt och limesaft, och lägg ned äppelklyftorna.
Koka några minuter på svag värme. Koktiden beror på vilka äpplen du använder, hur hårda de är, och hur mjuka du vill ha dem.
Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten.
Ta kastrullen från värmen och rör ned potatismjölet i en fin stråle och under flitig omrörning, så det inte blir klumpar.
Låt bara få ett hastigt uppkok och låt sedan krämen svalna.
Vi har inte heller mycket äpple i år...
SvaraRaderaKrämen låter smaskens! Mums!
Ha en fin kväll!
Kramar!
//Lana
Visst är det lustigt hur det kan skilja från år till år med fruktskörden. Vi har i alla fall ett träd, ett med höstäpplen, som ser ganska bra ut. Vi får hoppas på det, så att det blir mer äppelkräm och fler äppelkakor!
RaderaÄppelkräm... Jisses vad gott! Ljummen med kall mjölk på en och en god smörgås till. Svårslaget!
SvaraRaderaAbsolut Sara! Svårslaget!
Radera