onsdag 29 maj 2013

Vardagspasta med lax, torsk, broccoli, ärtor och soltorkade körsbärstomater



Jag säger det igen. Det är kryddorna som gör susen! Den här pastarätten är inte ett dugg märkvärdig egentligen, men blev jättegod tack vare en smakrik kryddblandning. Både maken, jag själv och lilla I mumsade i oss så det stod härliga till.

Jag valde förstås glutenfri pasta, en sort som passar bra till såser och röror av olika slag eftersom den är "hålig". Välj något mjölkfritt gräddalternativ om du inte tål vanliga mjölkprodukter.

För 3 - 4 personer

200 g valfri pasta

1 dl grädde
1 dl smetana - ½ burk
1 msk valfri fiskkrydda - jag använde Fina Fisken, bild här

250 g broccolibuketter - jag använde frysta denna gång
50 g frysta ärtor
150 g laxfilé
150 g torskrygg
ca 1 dl soltorkade körsbärstomater i olja


Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och låt rinna av.
Vispa ihop grädde, smetana och kryddblandning och låt koka upp.
Lägg i broccoli och ärtor och sjud dem knappt mjuka.
Lägg i fisken, skuren i mindre bitar, och sjud några minuter ytterligare .
Vänd ned tomater och pasta och rör om ordentligt.

Glöm förresten inte bort att anmäla er till utlottningen av härliga kryddor! Än har du några dagar på dig, så gå in här och läs mer. Vore väl dumt att missa den chansen!

2 kommentarer:

  1. Gott, gott! vad längesen jag åt lax! Tack för påminnelsen! :)
    Ha en toppen onsdag!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då är det på tiden. Lax är ju både gott och nyttigt. Ha det fint du också!

      Radera