lördag 25 maj 2013

Lyxig räkmacka med sparris och ärtskottsmajonnäs



Egentligen vet jag inte vad jag ska kalla "röran" som jag hade på mina lyxiga räkmackor. Det är egentligen ingen majonnäs, men inte heller en pesto. Något mittemellan kanske. Hursomhelst blev mackorna hur goda som helst! Vi åt dem som en lyxig supé, så jag dammade på rejält med räkor. och sparris! Ja, sparris kan jag inte få nog av den här tiden.

Jag tycker du ska unna dig den här skapelsen när du har något att fira. Och idag tror jag att jag kommer att ha anledning att fira. Det ser ju ut som om jag kommer att passera den magiska 500.000-gränsen. En halv miljon besöksklick! Jag har ju utlovat en utlottning när det sker, och det är klart man ska hålla sina löften. Kika in lite senare under dagen så får ni se vad det blir! Ha en härlig lördag allihop!

Med ett passande bröd är den här lyxmackan även LCHF-vänlig.

4 skivor ljust bröd - jag använde mitt glutenfria formbröd
smör/olivolja till stekning

2 äggulor
1 vitlöksklyfta
30 g färskriven parmesan
30 g ärtskott
1 dl smetana
1 tsk pressad citron + lite rivet citronskal - ekologisk citron förstås
½ - 1 tsk italiensk salladskrydda

ca 600 g oskalade räkor - jag tog lösfrysta
1 påse blandad sallad, sommarmix, 65 g
1 knippe färsk grön sparris, ca 250 g
4 körsbärstomater
1 citron

Börja gärna med majon/peston så den hinner mogna.
Blanda ihop äggulor, vitlök, parmesan, ärtskott, citronsaft och skal, samt italiensk salladskrydda och mixa slätt. Vänd ned smetanan försiktigt och ställ i kylskåp att mogna, gärna någon eller några timmar. (Om du mixar ihop med smetanan från början blir såsen/röran gärna för rinnig).
Skala räkorna, skölj och slunga salladen torr, förväll sparrisen några minuter i lättsaltat vatten och kyl av i iskallt vatten. Låt rinna av.
Montera ihop mackorna strax innan det är dags att äta.
Stek brödskivorna frasiga i en blandning av olivolja och smör och lägg upp på tallrik.
Fördela sallad och sparris och häll över såsen. Toppa med räkorna och garnera med citron och tomater.
Direktbiljett till mathimlen utlovas!







3 kommentarer:

  1. Sååååå gott! Och sååååå lyxigt! Mums, mums!
    grattis till 500.000 besöksklick! :)
    Ha en fortsatt fin dag!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Vilken fantastisk macka!!!
    Den säger jag inte nej till ;)

    SvaraRadera
  3. Tack båda två, Lana och Annica! Kom förbi vetja, så bjuder jag på räckmacka! Ha en fortsatt fin helg båda två!

    SvaraRadera