söndag 19 maj 2013

Glad PingstIdag är det Pingstdagen. Igen! Jag trodde knappast den här dagen skulle komma, så envist som vintern klamrade sig fast och så senfärdig som våren verkade vara. Men nu är den i alla fall här, VÅREN! Och naturen har fullkomligt exploderat de sista veckorna. Blommorna avlöser varandra och gräsmattan har blivit klippt för första gången i år. De praktfulla kejsarkronorna har slagit ut, samtidigt som några små blåsippor hoppfullt försöker hålla sig vid liv. Men mina tulpaner har gått ett dystert öde till mötes. Dem har rådjuren mumsat i sig. Inte nog med det. Helt skamlöst står de och tittar på mig genom köksfönstret medan de tar för sig av fåglarnas fröbuffé!

Här kommer några bilder från min trädgård de senaste dagarna, och de första stroferna av den gamla klassiska pingstpsalmen. Med dem vill jag önska er alla en riktigt härlig, vårlig, solig, grön och blomstrande pingst!

Nu är det pingst. I vårdräkt skön
står lunden, doftande och grön,
och tusen fåglar sjunger glatt
uti dess kronor dag och natt.

Med nyfödd skönhet, kraft och hopp
naturens liv har vaknat opp.
I solsken jorden badar sällt,
och blommor smyckar skog och fält.


12 kommentarer:

 1. Rådjuren är vackra men attans vad de kan skövla i trädgårdslanden. Att de sedan är rena fästinghotellen gör det än mer otrevligt. Vi trodde väl att många fästingar skulle stryka med i vinter men "icke sa Nicke". Här växer det också så det knakar och man upptäcker nya "saker" varje dag. Det är en härlig tid.

  Hoppas du får en fin vecka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte kul alls med rådjuren, hur söta de än är! Så gott som varje dag traskar de runt här i trädgården och käkar upp mina blommor. Om någon har ett bra tips på hur jag ska kunna avskräcka dem så är ni välkomna att höra av er. För övrigt är det verkligen en ljuvlig tid, och - peppar, peppar - jag är inte ens allergisk än!!! Det måste vara första gången på över 40 år som jag inte nyser och snörvlar och kliar sönder mina ögon! ha en härlig vecka du också Beatrice!

   Radera
 2. Vilka fina vårblommor och bilder du bjuder på. Rådjuret är ju underbart vackert, men vi förstår om du blir sur på det...:)

  Hoppas di pingsthelg har varit riktigt fin,
  kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sur är bara förnamnet!! Annars har jag haft en härlig pingsthelg. Hoppas ni haft detsamma. Kram!

   Radera
 3. Vilka fina bilder! Puss

  SvaraRadera
 4. Vilka otroligt fina bilder! Förstår att det inte är kul när rådjuren äter upp dina blommor...Men de är ju bra söta att titta på!
  När vår katt levde så hade jag till en början ganska så många saintpaulia. Men katten åt upp bladen på ALLA blommor!
  Så det är inte bara vilda djur från naturen som äter blommor ;)

  Kram C <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Catharina! Haha, visste inte att Saintpaulor var ätliga - inte ens för katter! Dem får jag i alla fall ha ifred eftersom vi bara har utekatter.

   Radera
 5. Alltså den där Bambin är så himla gullig, vill klappa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rekommenderas inte! De är rena fästinghotellen, så det är bäst att hålla sig på avstånd. Men jag håller med om att de är vackra.

   Radera
 6. Inget zoomobjektiv behövs när den rackaren kom så nära. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, verkligen inte! Jag hade nog föredragit att de - för de var två stycken - hade hållit sig på lite längre avstånd och låtit mina tulpaner vara ifred.

   Radera