fredag 31 maj 2013

Enmanslunch med annorlunda "varm macka" - med köttfärs, ägg och parmesanJaha, vad ska jag kalla det här då? Gratäng? Varm macka? Strunt samma vad rätten lystrar till för namn, gott är det hursomhelst.

Ganska ofta blir lunchen en enmanshistoria för mig, eftersom L jobbar. Jag försöker ändå alltid att hitta på något "riktigt", och inte bara mackor eller fil. Jag är inte den sorten som klarar att fasta, hur inne och trendigt det än må vara! Ofta äter jag soppa, omelett eller rester från dagen innan. Häromdagen blev det lite köttfärssås kvar i kylen, men jag hade ingen lust att koka pasta. I stället tog jag en brödskiva direkt från frysen, bottnade en liten pajform med god olivolja och la brödet i. Sedan la jag på köttfärsen - också direkt från kylen - gjorde en liten grop och knäckte ett av mina härliga ekologiska ägg i gropen, strödde på färskriven parmesan, och gratinerade i ugnen tills ägget hade stelnat. Superhärlig lunch kan jag intyga. Sallad åt jag på en tallrik bredvid.

Lunchen passar även dig som äter enligt LCHF - om du väljer ett lågkolhydratbröd som passar dig.

1 skiva ljust formbröd - jag tog av mitt glutenfria som du hittar här
valfri köttfärssås, så mycket du har lust med - jag tog nog ca 2½ - 3 dl
1 stort ekologiskt ägg
ca 10 - 15 g färskriven parmesan
olivolja

Tillagningsanvisningen har du ju faktiskt redan fått. Gratinera din varma macka i 225 graders ugnsvärme ca 10 - 12 minuter.

Om du tycker att min varma macka ser lite svedd ut i kanterna så är det en alldeles riktigt iakttagelse. Jag fick telefon och glömde alldeles bort den stackaren! Den fick nog stå i ugnen 5 minuter för länge. Kanterna blev alltså lite väl bruna och ägget lite för hårt, men, men, det gick bra och var gott ändå!

4 kommentarer:

 1. Mycket spännande maträtt! Det kan vara roligt att servera så portionsvis till flera! Bra idé! :)
  Ha en toppen fredag!
  Kram kram
  //Lana

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland är det kul att servera portionsvis - även när man är fler. Ha det bra du också Lana!

   Radera
 2. Mmmmmmmm.......... va hungrig jag blev, såg och lät super gott
  Ha en bra helg / Pernilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Pernilla! Inte ska du gå hungrig inte! Sätt igång och laga vetja! Ha en bra helg du också!

   Radera