fredag 6 juli 2012

Köttfärsfyllda paprikor à la LCHF



Jag hade lite köttfärssås kvar efter en pastamedköttfärssåsmiddag, och den förvandlades någon dag senare till lunch, fylld i paprikahalvor och med ett örtkryddat täcke av parmesan, fårost och smetana. Inga kolhydrater så långt horisonten kan skönjas, så kära LCHF-are hugg bara in!

För två ganska hungriga personer, d v s dottern och jag själv!

1 stor röd paprika
1 stor gul paprika
ca 3 dl valfri köttfärssås - t ex den här.
75 g fårost
1 dl färskriven parmesan
1 dl smetana, ½ burk
1 msk Kunglig salladskrydda från The Spice Tree - eller annan valfri krydda

Klyv och kärna ur paprikorna, och ställ i en smord ugnsform. Förgrädda dem ca 10 minuter i 200 graders varm ugn.
Fördela köttfärsen i halvorna.
Mosa ihop fårost, parmesan och smetana med kryddan, och fördela över.
Fortsätta grädda i lite högre ugnsvärme, ca 225 grader, tills ostsmetan börjar bubbla och bli ljusbrun.
Tog ca 12 minuter i min ugn.
Servera med sallad. Mums, mums, mums!! 

6 kommentarer:

  1. Mm så gott det ser ut! :) måste göras någon dag! Hoppas att du har en fin sommar :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Enkelt och ändå så gott! Jag kan inte klaga - annat än över vädret förstås. Längtar såååå efter mer sommarvärme! Önskar dig också en fortsatt fin sommar!

      Radera
  2. Paprika och tomat innehåller rätt många kolhydrater. Ska man ligga under 20g om dagen är en paprika halva dagsintaget. Jäkligt värt bestämmer jag mig för idag och testar ditt recept, tack!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är glad att du vill ge mina paprikor en chans, Josefine! Hoppas att de ska smaka! Om du vill kan du ju byta till grön paprika, som bara innehåller 3,3 g kolhydrater/100 g jämfört med röd som ligger på 5,2. Ha det bra, och välkommen tillbaka!

      Radera
    2. Supergott! Och jag tog grön av bara slump! Tack!

      Radera
    3. Vad kul! Så glad jag blir att det blev lyckat Josefine! Ha en fortsatt fin dag!

      Radera