söndag 1 juli 2012

Fler Italienglimtar - om du har lust

Som jag har berättat tidigare, så har jag tillbringat en härlig junivecka i Italien tillsammans med L och våra goda vänner. Jag älskar Italien och längtar redan tills jag får åka dit igen! Min italienska kunde förstås vara betydligt bättre - jag har inte varit så flitig med läxläsandet som jag borde -  men jag tog mig i alla fall hjälpligt fram, och kunde göra mig förstådd när det behövdes.

Vi besökte staden Lazise vid vackra Gardasjön, vi trängdes med merparten av jordens befolkning i Venedig - åtminstone kändes det så - och vi slog till på det maffigaste OCH dyraste fikat någonsin på berömda Café Florian i närheten av Markusplatsen! Fast då ingick förstås smäktande musik, haha! Vi beundrade Giuliettas balkong och den fantastiska arenan i Verona,  och vi åkte runt i olika mindre byar och besökte en vingård.

Vi konsumerade förstås massor med glass, espresso, cappuccino och kaloristinna bakverk (nja, inte jag, för mig blev det glass eller fruktsallad) och ibland även mer matnyttig föda. Vi frossade i fin färsk frukt varje dag. Och tänk, solen sken på oss varevigaste dag! Det kan man inte riktigt beskylla den svenska solen för! Vilken fantastisk vecka vi hade!

Här följer lite fler glimtar från detta underbara land.4 kommentarer:

 1. Åh Italien, det står högt på vår önskelista att få komma dit. Hoppas det inte dröjer alldeles för länge, nu har vi ju blivit ännu mer sugna på att komma dit när vi sett dina bilder!
  Mycket gott ni fått, den där glassen ser ju verkligen inte dum ut alls:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är klart att ni ska åka till Italien!!! Om jag kan inspirera er med mina bilder blir jag såå glad! Ett drömland ur mat- och vinsynpunkt, och ja, glassen var en "höjdare" i alla bemärkelser! Maken lyckades peta i sig varenda smula, haha! Min gick inte heller av för hackor, även om den bara bestod av glass och frukt.

   Radera
 2. Hjälp vad härligt mamma! Tänk att du lurade pappa att ställa upp på bild också. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, men det satt hårt åt! Fick nästan muta med godis!

   Radera