fredag 13 juli 2012

Hjälp, jag har blivit fiskmat!!!



Det kunde man ju inte i sin vildaste fantasi föreställa sig, att man skulle bli utnämnd till delikatess av ett gäng  hungriga och glupska fiskar! Nej, det handlar varken om blodtörstiga pirayor, vasstandade hajar eller andra skräckinjkagande havslevande varelser, utan om små snälla, fredliga raringar, som har fått för sig att skrovliga hälar, hårda liktornar och fnasiga, trasiga nagelband är det läckraste som finns här i världen. Jaja, smaken är som bekant delad!

Av döttrarna fick maken och jag varsitt presentkort på fiskspa, och nu har vi alltså varit på
Uppsala Spa & Skönhetsvård i Gränby och utnyttjat det. Ett gäng utsvultna små rackare tog glatt för sig, och gnavde, skavde och mumsade njutningsfullt på oss. De sätts på svältkost innan så de ska vara riktigt hungriga, och det märktes. De första tio minuterna höll jag på att krypa ur skinnet, sedan vande jag mig och tyckte det var riktigt behagligt. En kittlande upplevelse skulle man kunna beskriva det som! Det man måste tänka på innan är att inte ha några skavsår eller andra sår på fötterna, och inte heller ha nagellack på tårna eller smörja in fötter eller underben ett dygn före kalasandet. Även små fiskar kan nämligan få magknip om de sätter i sig något olämpligt. Får de i sig sockludd kan de t o m dö, så man måste tvätta fötterna ordentligt innan man bjuder till bords.

Efter fiskdammen tog söta Lina hand om mina fossingar och fullbordade det som fiskarna gick bet på, klippte och filade naglarna, lackerade dem vackert sommarröda, och smorde in fötterna.

Så nu tassar vi omkring här hemma på mjuka, lena babyfötter och är redo att visa upp dem i full sommarfrihet! Tåsläpp skulle man kunna säga!






4 kommentarer:

 1. Hjäälp! Det där ser lite läskigt ut... Det är så fint med målade tånaglar :-) Ha en skön helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Liiiite läskigt, men mest en ganska rolig upplevelse! På sommaren ska man absolut ha röda tånaglar, det piggar upp! Ha en härlig helg du också!

   Radera
 2. Låter ju läbbigt men jag skulle också vilja prova!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart du ska pröva! Bara lite läskigt, men mest skönt!

   Radera