Helt ljuvlig är den här jordgubbsglassen, som jag tycker du ska passa på att göra medan det fortfarande finns svenska jordgubbar att få tag på. Visst finns det god jordgubbsglass att köpa, men släng er i väggen, GB, Sia, Triumph och allt vad ni heter, inget går upp mot den här! Dessutom innehåller den bara rena, naturliga råvaror, inga konstiga tillsatser eller ämnen så långt ögat når.
Bäst resultat får du om du har en glassmaskin, men det går att frysa glassmassan i en form också.
Om gubbarna är riktigt söta kan du nöja dig med den mindre mängden socker, men om de är syrliga kan du ta lite mer. Jag tog också i lite jordgubbspulver för att förstärka "nyttigheten" och jordgubbssmaken ytterligare, men det går bra utan också.
3 äggulor
3/4 - 1 dl ljust rårörsocker
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk
100 g vit choklad - jag använde rättvisemärkt från Divine
ca 350 - 400 g färska jordgubbar
(1 tsk jordgubbspulver - från Immunbutiken)
Vispa ihop äggulor, socker, grädde och mjölk i en rostfri kastrull.
Värm massan under ständig vispning tills den precis sjuder upp och börjar tjockna lite.
Ta från värmen och bryt ned chokladen i den heta glasskrämen. Rör ordentligt tills chokladen smält helt.
Vispa krämen kall och ställ i kylskåpet att bli riktigt kall.
Mixa eller mosa jordgubbarna och rör ned i glasskrämen tillsammans med jordgubbspulver.
Kör till önskad konsistens i glassmaskinen, eller häll upp i en form och ställ in i frysen.
Ta fram glassen i god tid innan den ska ätas, så den hinner mjukna lite.
Servera glassen med extra färska jordgubbar, grädde, chokladlarn eller vad du vill.
Låter ljuvligt. Jordgubbar och vit choklad:)
SvaraRaderaSå gott det låter! Jordgubbspulver lät dessutom väldigt spännande. När jag får hem min glassmaskin ska det göras massor av glass :)
SvaraRaderaTack, snälla ni! Hoppas ni haft en fin dag med massor av glass i solen! Det har vi haft. Jag kan varmt rekommendera jordgubbsglassen!
SvaraRadera