lördag 14 juli 2012

Tips på god, glutenfri, citronkryddad salsiccia

Idag borde jag förstås bjuda på något kungligt och tjusigt i matväg, eller åtminstone något prinsessigt, för allas vår Victoria fyller ju 35 år. Men nä, det blir kort och gott ett tips på en riktigt god, glutenfri korv i stället. Italienfreak som jag är föll jag för den citronkryddade, italienska salsiccian, men Scan har flera goda korvar i sitt sortiment som passar oss som inte tål allt i matväg. Korven är fri från både gluten, laktos, ägg, soja-mjölk- och ärtprotein, och borde därför passa de flesta. Kötthalten är hög, hela 90%.

Vi åt korven med min vitkåls- och fänkålsslaw som blivit en favorit här hemma, men rödbetssalladen passar säkert precis lika bra. Gör en rejäl sats medan du ändå håller på, för salladerna håller sig några dagar i kylen, och det finns ju så mycket annat man vill hinna med på sommaren än att stå i köket. I alla fall nu när solen faktiskt har kikat fram flera dagar i sträck. Rekord! Få se om det går att grilla i kväll. Optimister som vi är, investerade vi igår i en riktigt bra grilltändare. Ha en härlig helg allihop, med eller utan grillning!
Och GRATTIS, Victoria! Hoppas någon annan ser till att du får något riktigt gott att äta!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar