tisdag 10 juli 2012

Viccys café i värmländska Liljedal - väl värt en omväg
Har du styrt kosan mot Värmland denna nyckfulla och opålitliga sommar, för att kanske leta upp den berömda solen i Karlstad? I så fall tycker jag att du ska göra en avstickare till Liljedal, några mil sydväst om Karlstad på vägen mot Grums, och ta en riktigt gammaldags fika med sju sorters kakor hos Victoria på Viccys café.

Victoria - eller Viccy som hon kallas -  är en alldeles vanlig tjej, men en ovanligt driftig sådan. Redan under gymnasiet startade hon sin härliga frukostblogg Frukostera, som sedan resulterade i den färgsprakande och kreativa kokboken med samma namn. Den kan du beställa här. I boken delar Victoria med sig av alla sina uppfinningsrika frukostar, allt ifrån smoothies, grötar, omeletter, pannkakor och mysliblandningar till mackor med  allehanda roliga påläggskombinationer. Hon står dessutom själv för alla fina foton. I våras tog Victoria studenten, och nu i sommar har hon alltså öppnat sitt sommarcafé, som håller till i den gamla Hembygdsgården i Liljedal.

Allt i caféet är hembakat - inga plastiga Delicatobollar så långt ögat når - och det finns alltid glutenfria alternativ. Dessutom "grej of the day" som alltså varierar från dag till dag. Vill du veta mer om caféet så har Victoria nu under sommaren också cafèbloggen, där man kan få information om öppettider, och veta mer dels om vad som bjuds, dels om olika evenemang som musikunderhållning, afternoon tea och annat.

Åh vad jag önskar att många unga tonårstjejer skulle ha Victoria som förebild i stället för att idoldyrka dessa "Stureplansbloggare" som tillbringar nätterna med att parta på Stockholms inneställen och hinna med så många skandaler som möjligt!! Deras dagar verkar huvudsakligen fyllas av att kurera baksmällor, lyxshoppa, prata skit om andra likasinnade, och göra s k skönhetsingrepp för att förvandla sina från början fina kroppar och ansikten till ballongbröstade, plutmunnade Barbiekopior, som alla ser likadana ut! Visserligen suddar Victoria också på nätterna, men då bakar hon kakor för att kunna bjuda sina gäster på färskt hembakat i caféet nästa dag!

Jag hade haft kontakt med Victoria innan och berättat att jag tänkte komma, och hon hade bakat en supergod, glutenfri rabarberkaka med hemgjord vaniljsås som "grej of the day". Jag fick hejda mig för att inte slicka tallriken!

Massor med lycka till i framtiden, Viccy, och jag hoppas att många hittar till ditt café nu i sommar!

Sväng ned till vänster mot Hembygdsgården alldeles när ni kommer in i Liljedal, och kom ihåg att ta med kontanter, eftersom Victoria inte tar kort. Och när ni ändå är i Liljedal kan ni passa på att gå en visning på glasbruksmuséet alldeles intill.
6 kommentarer:

 1. Fint skrivet och fina bilder! Tack så mycket - härligt att ni blev nöjda! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Victoria! Vi blev mer än nöjda. Jätteroligt att träffa dig, och kakan var supergod!

   Radera
 2. Bra tips spara detta om jag åker åt det hållet :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det får du göra, Milla! Det är bra att spara på sig olika tips om var man kan göra fika- eller matpauser. Man vet aldrig när de kan komma till användning.

   Radera
 3. Vad mysigt det ser ut! Och vad kul för er bloggare att ses "in real life"!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jättemysigt! Ja, det är alltid roligt att träffas "på riktigt" när man haft kontakt på annat sätt.

   Radera