Idag blåser det kyligare vindar igen, men vilken fantastisk sommardag det var igår! Vi var ute mest hela dagen och fikade och åt om vartannat, och njöt för fullt av att sommaren äntligen kom till oss. Är den redan över igen? Hoppas inte det. Förhoppningsvis tar den bara en liten paus idag.
Om du kan räkna till ett är du nästan i hamn när det gäller den här potatissalladen! Busenkelt att komma ihåg, och busenkel att göra. Jättegod är den också, och passar lika bra på buffé som till en vanlig middag när man vill ha något extra. Ät potatissalladen till rostbiff, lufttorkad skinka, eller annat kallskuret.
1 kg färskpotatis + vatten + salt + en knippa dill
1 msk Dijonsenap
1 dl äkta majonnäs
1 dl vätska - ½ dl fin olivolja + ½ dl vatten
1 msk Kunglig Salladskrydda - eller någon annan kryddblandning som du tycker passar
1 knippa färsk, grön sparris
1 burk kronärtskockshjärtan
1 dl urkärnade, svarta oliver
1 påse ruccola, 65 g
Skrubba/skrapa potatisen, och koka den i saltat vatten med en rejäl knippa dill.
Häll av, och låt ånga av ordentligt.
Under tiden potatisen kokar vispra du ihop olja, vatten, Dijonsenap, majonnäs och krydda i en salladsskål.
Så fort potatisen svalnat såpass att du kan ta i den, tärnar du den grovt direkt ner i salladsbunken.
Vänd runt försiktigt så dressingen kommer åt runtom. Ställ kallt, gärna över natt.
Skölj och förväll sparrisen några minuter i saltat vatten. Lägg över i iskallt vatten, låt rinna av och dela i mindre bitar.
Strax före servering blandar du i sparris, kronärtskockshjärtan, oliver och ruccola, och vänder runt så allt blir väl blandat.
Salladen på bilden är gjord på dubbel sats, så då måste du faktiskt kunna räkna till två!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar