fredag 24 oktober 2014

Vem vinner Matbloggspriset? Du kan vara med och röstaDet är alltid himla spännande att se vilka bloggar som är nominerade till Matbloggspriset - dels i de olika kategorierna där en jury utser vinnarna, dels i Folkets val, där en jury vaskar fram 10 bloggar bland alla de bloggar som läsare nominerat under hösten.

Jag måste tillstå att jag inte kände till hälften av de nominerade! Några var favoriter sedan tidigare, någon har potential att läggas till på favoritlistan, och några tänker jag inte alls lägga på minnet. Väldigt många av bloggarna är fokuserade på sötsaker och bakverk. Jag hade gärna sett i alla fall någon blogg med mer uttalad hälsoinriktning, gärna någon vegetarisk blogg. Det finns många riktigt bra sådana.

Förra året kunde man SMS-rösta och samtidigt skänka pengar till Stadsmissionen. Det tyckte jag var en jättebra idé. I år kan jag inte rösta alls, för hela röstningen sker via Facebook, och det har jag hittills ståndaktigt nobbat att vara med i. Men ni som är med kan passa på och kolla in en favoritblogg och rösta i Folkets val. Det gör ni här. Och alla nomineringar hittar ni här. Röstningen pågår till midnatt den 26 oktober, så vill du rösta ska du passa på nu. Resultatet får vi veta på Mitt-Kökmässan i Stockholm i november.

4 kommentarer:

 1. Det är synd att man bara kan rösta via FB för en favorit bland de nominerade det har jag men FB, nej det vill jag inte lägga tid på. Det finns tillräckligt med stressmoment i vardagen utan att vi behöver öka på det med FB ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med! Jag har också en klar favorit, men jag tänker verkligen inte gå med i FB bara för att rösta! Det räcker så bra med blogg och Instagram, jag vill inte heller lägga mer tid vid datorn än jag gör redan.

   Radera
 2. Vad skönt att det finns nån mer än jag som inte vill gå med i fäjsbåck bara för att kunna rösta! Det jag undrar är om matbloggspriset får något för att de sponsrar FB. De enda som tjänar på det är ju FB som kanske får några fler användare. Jag fattar inte tänket när företag använder sig av ett annat företag helt gratis.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det knepigt Trollmor! Förstår inte heller tanken riktigt. Men jag tänker fortsätta "Våga vägra FB" - trots alla tävlingschanser och annat som jag går miste om. Ha det bra!

   Radera