måndag 24 mars 2014

800.000 besöksklick och dags för en liten tävling igen



Har man sett på maken!Igår slog besöksräknaren om till 800.000, och då har jag ju utlovat en liten tävling. Så idag får det bli ytterligare ett bonusinlägg, utöver de varannandagsinlägg jag numera vanligtvis delar med mig av.

Så fort det har gått, jag tycker det var precis nyss som jag hade förra tävlingen! Eftersom jag har fått klart för mig att jag inte får ha slumpvisa utlottningar längre, så blir det i stället en liten utmaning till er. Vintern gjorde ju en plötslig come-back i förra veckan, men gjorde en lika hastig sorti igen. Nu finns det inte en snöflinga i sikte, och vårvärmen börjar ta fart på allvar. Det betyder också att många plockar fram grillarna ur deras vintergömmor. Somliga av er har nog redan premiärgrillat, och det står inte på förrän grilloset ligger som en Lutzensmog över hela vårt avlånga land. Och ni som bor på varmare breddgrader har kanske aldrig ställt undan grillarna överhuvudtaget. Utmaningen till er blir alltså att dela med er av ett riktigt bra grilltips, eller kanske ett mysigt grillminne i kommentarsfältet till det här inlägget. Välj själva.

Priset blir ett riktigt fint set med förkläde och grilltvante i en kraftig och bra kvalitet och med läckert mönster av chilifrukter. Jag köpte det på köksbutiken Cordon Bleu, på Vasagatan i Stockholm. Ett litet "tröstpris" blir det också, ett vårligt set med handduk och grytlapp från Åhléns. Som vanligt bekostar jag både pris och porto, som ett tack för att ni så troget fortsätter att följa med i vad som händer i mitt kök.

Ni har en vecka på er. Nästa måndag, den sista mars, korar jag vinnarna och presenterar resultatet. Jag skulle mycket hellre vilja låta Fru Fortuna avgöra, men nu går ju inte det. Möjligen tar jag någon av döttrarna till hjälp för att välja vilka som ska få ta del av vinsterna. Så jag har någon att skylla på, haha!

Lycka till nu allihop! Jag ser fram emot att få ta del av era grilltips och grillminnen! Självklart får även ni läsare som bor utomlands delta.

Nu skiner solen från en alldeles molnfri himmel, och det känns faktiskt som om det är vår i luften. Ha en riktigt fin dag och en härlig vecka allihop!


5 kommentarer:

  1. Då kanske man är nr 800 001 nu! ;)
    Jag säger Grattis, men hoppar över tävlingen. Grillningen överlämnar jag till Mannen min, jag bidrar med sallad och kaka! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Tina! Det är väl bra med arbetsfördelning. Du kan väl knycka något bra tips från honom då, eller varför inte dela med dig av något kul grillminne. Det går också bra.

      Radera
  2. monika johansson24 mars 2014 kl. 14:27

    Älskar när sommaren kommer och familjen åker till västkusten. Varje kväll tar vi med oss den bärbara och turkosa klotgrillen och beger oss ut på klipporna. Ofta blir det kassler, färska grönsaker i foliepaket och lite bröd som vi grillar. Till det serveras kall potatissallad, olika röror, lite rökt makrill och som dryck kall och torr cider till oss vuxna och fanta exotic till barnen (varför ändra på ett vinnande koncept?). Ibland har vi med lite banan och choklad som vi sveper in i folie och låter värmas på efterglöden, mums. Som sällskap har vi varandra och en hel del nyfikna och stora måsar. Vi tar mycket kort där på klipporna och njuter av att titta på dessa under de kalla vintermånaderna. Snart är tiden inne för nya grilläventyr på klipporna!

    vh
    Monika Johansson

    SvaraRadera
  3. Tävling igen :o)

    Vi tillhör husvagnsfolket och det blir en hel del grillning under säsongen. Då får man försöka variera sig på grillen för att det inte ska bli allt för enformigt... Något som vi har tagit med oss från Greklandssemestern är "bakad" fetaost. Man kokar ihop en grov tomatsås med kryddor, lök, gärna lite paprika, chili om man vill. Denna fördelar man i foliepaket, lägger i smulad fetaost och sedan har du en förrätt eller tillbehör till grillat kött. För ett par år sedan köpte vi även en pizzasten till grillen och det blir fantastiskt goda pizzor på grillen! Var och en väljer sin egen fyllning till pizzan. Vi brukar göra mycket, så att det även räcker till att äta lite kall pizza på stranden dagen efter. Och så går det att göra efterrätt på grillen också. VI har testat att göra äppel/bärpaj i foliepaket, persikor med honung (också i folie, glass till) och självklart klassikern banan med choklad. Jag hoppas det kommer måånga kommentarer här nedan, för jag vill gärna ha lite nya grilltips inför sommaren :o)

    Hälsn. Eva

    SvaraRadera
  4. Grillminnen! Hmm, tänker på varma fuktiga dagar i Australien då grillukterna från grannarna mixades i hettan och jag längade efter en kall svensk sjö att doppa huvudet i. Här kommer ett recept med oliver istället. Älskar oliver.

    3 1/2 dl hela blandade oliver, avrunna, 1/4 kopp torrt vitt vin, 2 msk färsk apelsinjuice, 2 msk olivolja
    2 vitlöksklyftor, hackad,2 kvistar färsk rosmarin,1 1/2 msk hackad färsk oregano, 4 tsk rivet apelsinskal

    Lägg allt i folie och grilla i ungefär 15 minuter. Jag brukar göra det i ugnen i 190 grader. Kan serveras kallt eller varmt!
    Hälsningar, Åsa

    SvaraRadera