tisdag 28 januari 2014

Pralinkurs - och choklad både på insidan och utsidan!I lördags var dotter Erika och jag, som jag redan berättat, på pralinkurs. Jag fick två presentkort på kurs i julklapp av mina tre döttrar, och så drog de lott om vem som skulle få följa med och hålla ordning på mor.

Jag säger bara en sak. Har ni möjlighet så gå en sån här kurs! Det finns säkert liknande kurser på olika håll i landet. Det var hur kul som helst! Vi var nio stycken i blandade åldrar - alltifrån tonåring till pensionär - som lärde oss temperera choklad, rulla tryfflar och gjuta praliner med olika smaksättning under Ulricas proffsiga, pedagogiska och inspirerande uppsikt. Ulrica arbetar med choklad på heltid och driver företaget Idérika, där hon tillverkar praliner och bakverk på beställning, har kurser i hemmet, och även håller i olika företagsevent runtom i hela landet. Hon har även en blogg där hon delar med sig av recept och chokladinspiration. För dig som kanske fått en Smartbox i present finns kursen med som ett av alternativen.

Vi var ett gäng mycket nöjda och chokladstinna kursdeltagare (man måste ju provsmaka!) som lämnade Rotebro drygt två och en halv timme senare. Fullärda? Skulle knappast tro det, men väldigt sugna på att fortsätta pröva chokladvingarna på egen hand!

Nedan följer nu lite bilder från vår kursdag. Mycket kladd blev det och choklad både på insidan och utsidan! Handmassage med choklad är inte alls dumt - i synnerhet inte om man får slicka i sig överflödet efteråt! Kursledare Ulrica ser ni i svartvitprickig klänning och helrosa förkläde.

Och bara så ni vet! Choklad är hur nyttigt som helst. Rena rama hälsokosten! Jag väntar bara på att det snart ska kunna skrivas ut på recept!

Lördagskvällen var räddad!

14 kommentarer:

 1. Ni är ju värsta proffsen! :)
  Härliga bilder! Den kursen ska jag absolut ta mig en närmare titt på! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur Tina! Chokladfestivalen nästa! Tycker absolut du ska gå en kurs. På företagsevent kan Ulrica ta upp mot 65 personer - men då har hon extra personal med sig. Kanske en idé för kickoff på jobbet?

   Radera
 2. Roligt att det var en bra kurs! Och kul att man fick smaka på resultatet. Mums!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bästa julklappen! Näst efter kalendern med bilder på lilla I. Tack!

   Radera
 3. Det syns ju verkligen hur roligt ni hade tillsammans, kanske inte så konstigt med tanke på allt gott och fint ni gjorde:)
  Perfekt gåva att få.
  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var en härlig julklapp att få. Längtar efter att få testa på egen hand med min fina, nyinköpta pralinform. Kram till er också!

   Radera
 4. Vilken helt underbar julklapp! Lucky you, och dottern som fick hänga med.

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Vilka fina bilder och vad roligt ni ser ut att ha!!!
  Ha det bra!/AnnaCarin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack AnnaCarin! Det var hur kul som helst, och alla gick in för uppgiften med hull och hår! Ha det bra du också!

   Radera
 6. Åh vad roligt vi hade, inte ofta man får tillfälle att bada i choklad :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jättekul! Den där chokladhandmassagen får vi bestämt ta och upprepa!

   Radera