onsdag 25 september 2013

Piggapådig-drink med morot, äpple, ingefära, lime och honung


 
Ge bacillerna en rejäl match! På dem bara! De är elaka de rackarna! Och försåtliga! De visar sig ju inte ens de fegisarna! Hur ska man då kunna ha en sportslig chans att försvara sig? Där går man helt aningslös, muntert trallande, och donar i sitt kök, medan bacillöverbefälhavaren samlar ihop sina styrkor och lägger upp anfallsstrategin. Jag kan riktigt se honom framför mig! Klart det är en HAN, vad skulle det vara för systerskap att ge sig på en medsyster? Han har små, stickande, elaka ögon och är iförd en blank och skräckinjagande rustning med en massa vassa piggar och nitar på. Såna där, ni vet, som trendriktiga modebloggare har på sina skor och jackor nuförtiden. (Borde funka utmärkt som självförsvarskläder, så de fyller säkert en funktion!) Av någon anledning har han dessutom en massa skramlande dödskallesmycken runt halsen, i öronen och på de behandskade händerna (ibland drar min fantasi iväg med mig!). Laila Bagge är säkert en förtjusande varelse, men hennes smycken gillar jag inte!!! I synnerhet inte när de sitter på bacillöverbefälhavaren! Usch! Man är helt försvarslös när hela den där bacillarmén går till attack!

Den här morgondrinken har varit min räddare i nöden de senaste igenkorkade dagarna. Och jag tror inte att varken bacillöverbefälhavaren eller hans hejdukar gillar den. Jag är SÅ glad över vår råsaftpress, som flitigt varit igång och gjort livet lite mer uthärdligt. Och jag är SÅ tacksam att maken fortfarande står pall för bacillarmén så att han kan sköta den.

Passa på och köp morötter nu, när de är som finast och dessutom går att få tag på till billigt pris. Fina svenska äpplen är det också säsong för, så ta en vända till marknaden eller butiken om du inte har egna äpplen.

2 dl färskpressad morotsjuice
1 dl färskpressad äppelmust
1 msk färskpressad limesaft
1 msk färskpressad ingefärssaft (finriv skalad ingefära och pressa ur saften med rena händer)
1 tsk flytande honung

Blanda ihop alltsammans och klunka dig frisk och stark!

Förresten, glöm inte min utlottning! Antioxidantrika bärpulver är också ett bra sätt att försvara sig mot bacillerna.

2 kommentarer:

  1. Det där lät riktigt, riktigt gott. Jag brukar blanda tomat- och morotsjuice men det kanske är dags att variera sig lite ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tomat och morot låter som en kul kombination som jag inte provat när det gäller juice. Men det ska jag definitivt göra. Tack för tipset Annika!

      Radera