måndag 19 december 2011

Ljummen vegetarisk sallad med buljong- och saffranskokt quinoa, spenat, sugar snaps, oliver och soltorkade tomater
Plats för lite skryt! Nej men inte ska väl jag? Det passar sig väl inte? Tänk om någon tror att jag försöker göra mig märkvärdig? Jante ni vet!

Joho, det ska jag visst det! Och jag är inte ett dugg märkvärdig eller mallig, bara lite glad och stolt. Och det måste man väl kunna få vara!

För ungefär två år sedan hade tidingen Hälsa en tävling där man fick skicka in sina bästa recept på vegetarisk mat. Jag slängde in några recept, och hade turen att vinna, en fin insatskastrull i rostfritt stål. En tid därefter ringde redaktören och frågade om de fick använda några av mina recept i en kokbok som Hälsa skulle ge ut. Det är klart de fick! För ungefär ett år sedan kom boken ut, och jag har fått med fyra recept i den. Jag är realistisk nog att inse att min dröm om en egen kokbok förmodligen aldrig kommer att infrias - inte med tanke på att det ges ut 26.000 kokböcker årligen i världen varav en om dagen i Sverige, och de flesta av kändispersoner av olika slag - men på det här sättet har jag ju nästan gjort en kokbok. Min sallad är dessutom omslagsbild, vilket ju känns lite extra roligt! Skulle du vilja köpa boken kan du titta in här.

Så dagens vegetariska recept får bli ur den boken, en ljummen quinoasallad med olika grönsaker. Julen till ära lägger du till ½ påse saffran i buljongen när du kokar quinoan - om du vill.
PS Du missar väl inte att göra min goda rotfruktslåda. Den är ett absolut måste på julbordet! DS

2 kommentarer:

  1. Att vara stolt och glad är väl inte samma sak som att skryta! :-) Och det är klart att vi ska dela med oss av det vi är stolta över! Jättekul att du fick med så många recept!

    SvaraRadera
  2. Tack Anna, du har så rätt! Det är väl bara det att det här med Jante och missunnsamhet ibland gör att man är så rädd för att uppfattas som skrytig att man förminskar sig själv och dämpar glädjen och stoltheten. Slut med det nu! Ha en fin vecka! Här har vi t o m fått lite snö, så plötsligt känns det lite julaktigt.

    SvaraRadera