tisdag 6 december 2011

Julpyssel med förhinder - eller vad har Kameliadamen och jag gemensamt?De senaste två veckorna har jag inte varit på topp precis. När jag hasade omkring här hemma i mitt elände kom jag osökt att tänka på Kameliadamen! Ni vet, den där filmen (efter Alexander Dumas d y: roman) där Greta Garbo, dödligt tuberkulossjuk, blek men underskön ligger draperad i sidennegligé på spetsprydda lakan och ler matt mot sin älskade Armand. Man anar doften av kamelior och fin parfym som svävar över de perfekt lagda lockarna. Vad har vi gemensamt, Kameliadamen och jag? Inte särskilt mycket kan jag konstatera - förutom hostan förstås! Jag undrar bara, hur bar hon sig åt?

Min egen outfit består av obeskrivligt fula men hostvänliga mjukisbyxor, raggsockor och en riktigt snofsig, broderad, varm ullkofta från Indiska därtill. Jag är rödnäst och rödögd och håret står på ända åt alla håll i alla väderstreck. Kring mina testar svävar knappast doften av någon parfym, utan i stället starka ångor av Vicksalva som jag är insmord med både på längden och på tvären. Även om jag vore singel så tror jag knappast att det skulle bli någon trängsel bland friare som ville knäböja vid mina fötter! Tur att maken inte tillhör den lättskrämda sorten! Annars hade han nog lagt benen på ryggen. Men han är ganska härdad efter snart fyrtio års samvaro i lust och nöd, och står stadigt pall vid min sida.

Igår var jag till husdoktorn och fick konstaterat att jag i alla fall inte har lunginflammation (inte tuberkulos heller för den delen), vilket jag nästan misstänkte.p g a ihållande hugg i ena sidan. Förmodligen har jag hostat sönder något. Så nu blir det mer honungsvatten, mer hostmedicin och mer Vick. Och några vilodagar. Men vänta bara! Snart är jag redo att ta upp kampen mot Kameliadamen! Jag måste bara skaffa mig en sidennegligé först!

8 kommentarer:

 1. Hahaha! Inte roligt (men inlägget), krya på dig i massor! Kan tipsa om 10% rabatt och fraktfritt hos http://www.sidenselma.se/!:-) Fast mysbyxor duger gott när man är sjuk.
  Nu har jag gjort skånska pepparkakor av din goda pepparkaksdeg! Mums!

  SvaraRadera
 2. Hu! Krya på dig säger vi från den andra sjukstugan... Puss

  SvaraRadera
 3. Haha, kan tänka mig att du är ganska så söt trots håret på ända och näsa som Rudolf! Längtar efter dig, så bli frisk nu!! PUSS/Lilla E

  SvaraRadera
 4. Tack för tipset, Maria! Ska absolut övervägas! Vad roligt att du gillar mina pepparkakor!

  Jag gör vad jag kan, raringar! Längtar efter er också!

  SvaraRadera
 5. Ja, tiramisu-te är riktigt gott! Det köper jag i en vanlig butik specialiserad på just teér. Märket heter Four O'clock, fairtrade-märkt är det också. Lycka till! :)

  SvaraRadera
 6. Tack Tess! Four O´clock teer har jag flera stycken,och gillar skarpt, men tiramisuteet har jag aldrig sett tidigare. Då ska jag spana efter det.

  SvaraRadera
 7. Vad härlig du är, fast kroppen inte är på topp just nu! Jag älskar sättet du skriver på, väldigt underhållande trots det tråkiga det handlar om <3 Krya på dig ordentligt!

  SvaraRadera
 8. Tack, go´a Alexandra! Och du är världens bästa supporter!

  SvaraRadera