onsdag 28 december 2011

Fest med Rest - skink- och potatisbullar med rolig kryddning
Börjar skinkan sjunga på sista versen efter att ha åkt fram och tillbaka i kylskåpet under juldagarna? Har du potatis över? Då är det här ett bra sätt att ta tillvara resterna. Jag är ganska dålig på att beräkna åtgång på maten, och brukar ofta få gigantiska mängder mat över, som jag måste hitta sätt att ta tillvara på. Jag avskyr när det är snålt tilltaget, och vill att alla ska få äta sig mätta, och då blir det ibland som det blir!

Mängder av fiffiga tips just när det gäller att använda rester får du i den nyutkomna boken "Fester med Rester" som är utgiven på Libris förlag och med Anna Braw som redaktör. Tipsen är uppställda i alfabetisk ordning, från A till Ö. Just det här tipset tror jag inte finns med, men massor med andra. Trivsam läsning mellan recepten och tipsen får du på köpet. Köp gärna boken! Slanten den kostar (ca 195:-) får du säkert igen mångdubbelt genom att inte slänga maten utan i stället knåpa ihop något läckert av resterna!

Den här gången ger jag inte exakta mått, utan du får improvisera utifrån ditt eget kylskåp.

Kokt potatis
Kokt eller lättrökt skinka
Ägg
Hackad saltgurka
Någon rolig kryddblandning - jag tog några msk Kunglig Sallad från The Spice Tree

Riv potatisen, tärna skinkan och saltgurkan.
Blanda ihop med ägg och krydda, och stek gyllenbruna några minuter på varje sida.
Servera med lingonsylt - gärna rårörd -  och sallad eller rivna morötter. Eller varför inte både och!

PS Glömde ta bild på det färdiga resultatet på tallriken. Var väl för glupsk helt enkelt! DS

4 kommentarer:

  1. Mums! Är så glad över min receptbok och mina kryddblandningar som jag fick i julklapp, nu kanske det kan bli näääästan lika gott som när du gör det :) PUSSS

    SvaraRadera
  2. Vad roligt att du gillade klapparna! Det blir säkert minst lika gott när du står vid spisen. Underskatta inte dig själv!!!

    SvaraRadera
  3. Nu finns det en länk här: http://kyrkkaffe.libris.se/?p=3756

    SvaraRadera