Mycket gröt blir det kära ni! Kall fil, smoothies och frukostglass känns väldigt avlägset och inte alls särskilt lockande när himlen knappt hunnit ljusna vid frukostdags. Nej, gröt får det bli! Varm, go, söt och len gröt, som ger kropp och själ en mjukstart inför dagens utmaningar.
I den här gröten har jag använt glutenfria havregryn från Semper, och dessutom näringsboostat med torkad frukt. Eftersom jag kokade gröten med mandelmjölk blev den extra len och krämig. Välj den frukt och den mjölk du tål och tycker om, det här är bara ett förslag.
Här ser du hur du gör din egen mandelmjölk, Och du som inte har tid att stå och pyssla med mandelmjölk på morgonen innan du ska iväg till jobb, plugg eller andra aktiviteter, kan givetvis använda den köpta varianten eller förbereda tidigare. Den hemgjorda mandelmjölken håller sig några dagar i kylskåpet.
20 g torkade vildväxta aprikoser
20 g torkade päron
1 dl vatten
1 dl mandelmjölk
25 g havregryn, ca 3/4 dl
några korn salt
eventuellt en klick kallpressad kokosolja
Till servering: mandelmjölk och kravbanan
Strimla aprikoser och päron och lägg i blöt över natten i den kastrull du sedan ska koka gröten i.
På morgonen tillsätter du mandelmjölk och några korn salt, kokar upp, och rör ned havregrynen.
Småkoka under lock 3 minuter .Rör eventuellt ned lite kokosolja för extra näring.
Servera genast med valda tillbehör.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar