Sommar är inte bara fest, semester och utsvävningar. Sommar är faktiskt en lång räcka av vanliga vardagar också, där det gäller att få fram mat på bordet till en hungrig familj. Idag får du alltså förslag på en alldeles vanlig korvgryta, som fått lite förstärkning av morötter, vitlök och körsbärstomater på burk, samt lite extra piff med ett lantbuljongpulver med indisk kryddning. Smaklig spis go´vänner!
400 g korv av bra kvalitet och med hög kötthalt - jag väljer ofta närproducerad från Almunge Kött
400 g skalade morötter
3 stora vitlöksklyftor
1 burk körsbärstomater på burk, 400 g
1 dl vatten
2 msk osötad tomatpuré
2 - 3 tsk lantbuljongpulver Bombay - Renée Voltaire
ganska många kvarnvarv salt
rapsolja eller ghi till stekning
Tärna morötter och korv, skala och flisa vitlöken.
Hetta upp olja och fräs morötter och vitlök under omrörning några minuter.
Tillsätt korven och fräs också runt den under omrörning en stund. Det ska bli lätt brynt.
Tillsätt tomater, vatten, tomatpuré, lantbuljongpulver och salt och låt alltsammans puttra ihop under lock tills morötterna känns lagom mjuka, 15 - 20 minuter. Ta gärna av locket på slutet så att det blir lite krämigare. Om du vill kan du också reda grytan lite, men det gjorde inte jag.
Servera korvgrytan med kokt potatis, ris, pasta, quinoa. cous-cous eller vad du nu tycker om. Om du tål mejeriprodukter smakar det också gott med en klick mjukrörd smetana eller crème fraiche till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar