fredag 7 augusti 2015

Matjesfat med hackat ägg, brynt smör och dill



Finns det nåt godare än alldeles pinfärsk, nyupptagen potatis från det egna trädgårdslandet, kokad med salt och massor med dill? Nää, jag tror knappast det. Serveras det dessutom matjessill med hackat ägg, brynt smör och drivor med dill därtill, så blir det med minimal arbetsinsats en svårslagen njutning. Leendet sprider sig ända ned i magen, som lyckligt och förväntansfullt börjar spinna! Lyckas man dessutom inta sin lunch i trädgården - utan att vara rustad med fleecetröja, vantar och paraply som så ofta varit fallet denna sommar - tja, då är lyckan nästan fullständig!

För två personer behöver du:

1 ask matjessill av god kvalitet
2 hårdkokta kalla ägg
30 g smör
drösvis med färsk dill

nykokt färskpotatis alltefter lust och hunger

Låt sillen rinna av väl och lägg upp på ett fat.
Hacka eller mosa äggen och lägg på sillen.
Smält smöret och låt det bli brynt till gyllene färg. Slå det hett över sillen och ägghacket.
Lägg på dill.
Servera genast med den kokta potatisen, sallad och gärna en bit glutenfritt fröknäcke med en skiva vällagrad ost.

Till efterrätt blev det alldeles nykokt krusbärskräm. I väntan på det nya receptet får ni nöja er med det här och det här. Ha en finfin fredag och en underbar helg allihop, kära ni!











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar