onsdag 8 augusti 2012

Lat sommardag med sillunch

Ett av mina största glädjeämnen här i livet är att stöka i köket bland grytor och kastruller, och att klura ut nya recept för att förnöja familjen, goda vänner och er bloggläsare. Men, men, det finns andra nöjen i livet också, i synnerhet när det är sommar och solen i alla fall ibland behagar titta fram mellan molnen. Då gäller det att passa på mellan regnskurarna (30 mm igår igen!). Då vill jag inte alls stå i köket utan sitta i trädgården, vicka på tårna och beundra fiskarnas förträffliga jobb, lyssna till fågelkvitter, äta glass med jordgubbar, klappa katten, kanske lyssna på "Sommar" i radio, eller läsa en spännande bok.

Då blir det enda köksstöket att sätta på en kastrull med alldeles nyupptagen färskpotatis (koka dubbelt upp så det räcker till en bondomelett eller potatisbullar i morgon), öppna en sillburk, och gå ut i landet och knipsa av lite gräslök. En ostmacka till på det här brödet, och nyponsoppa till efterrätt. Sämre kan man ha det!

Ha en underbart lat och skön sommardag allihop!






2 kommentarer:

  1. Åh vad underbart med alldeles egen, nyss skördad färskpotatis! Det kommer jag nog inte få smaka någon i år, det blir att snällt trava ner till affären och köpa ett par istället. Riktigt gott det med, men inte riktigt samma känsla :) Härliga sommarbilder också!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är onekligen en speciell känsla med de egna grödorna. Mer närproducerat kan det ju knappast bli! Men det finns ju faktiskt härlig potatis och härliga grönsaker i affären eller på torget också. Det är ju ett av glädjeämnena så här års att traska omkring på torget och välja bland alla fina grönsaker.

      Radera