fredag 3 augusti 2012

Andra chansen



Den här skapelsen gick direkt till andra chansen. Vaddå misslyckad! Den fick kanske ingen topplacering rent utseendemässigt, men rönte i alla fall stor uppskattning hos familj och vänner, som skockades kring fikabordet.

Du tar en "misslyckad" tårtbotten eller sockerkaka som säckat ihop - alternativt någon som sett bättre dagar och blivit lite torr -  och smular den på ett fat.

Dränker in den med lite utspädd rosensaft eller annan saft.

Brer på lättvispad grädde smaksatt med vanilj.
Ringlar över nykokt svartvinbärssylt, och toppar med färska svarta vinbär.

Voilá!! Bjud till bords!

6 kommentarer:

  1. Det var väl en väldigt god andra chans:)

    Hoppas vädret har bättreat sej, annars får vi skicka upp lite av vår sol och sommarvärme till erat håll.
    Ha en skön helg.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaadå, helt okej! Man ska inte kasta in handduken för tidigt!
      Ni får väldigt gärna skicka upp lite sol och värme, tack. Ytterligare en regnskur på kvällskvisten, men i morgon har det utlovats lite sol. Håller tummarna! Ha en fin helg ni också!

      Radera
  2. Mmm..det låter alldeles underbart gott tycker jag. God smaksättning på sylten. Ha en skön helg! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaadå, det mesta går att rädda. Önskar dig detsamma, Tina!

      Radera
  3. Låter helt förträffligt tycker jag, och med grädde och bär kunde man inte ens gissa sig till att det inte var meningen att kakan skulle bli smul ;) Vet inte om jag vågar prova rosensaft, känns lite väl... blommigt för mig... :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tänkte detsamma om rosensaft, Alexandra, men det var faktiskt riktigt gott. Man får inte göra den för stark bara. Och rosensangrian som jag gjorde tidigare blev helt ljuvlig. Dra dig inte för att pröva!

      Radera