Det här moset blir smakrikt och gott, och passar till allt slags kött. Servera det gärna till dagens recept på nötytterfilé.
Pecorinon kan bytas mot parmesan. Om du inte tål mjölk hoppar du över osten och väljer någon alternativ gräddsort. Ibland kan man som mjölkallergiker ha lättare att tåla ost av opastöriserad får- eller getmjölk, men det vet du förmodligen bäst själv hur det är för just dig. Man får helt enkelt pröva sig fram.
ca 550 g potatis
ca 125 g rotselleri
ca 125 g palsternacka
½ dl av kokvattnet
1 dl pecorina - helst färskriven
1 - 1½ dl valfri grädde
Skala och tärna potatis och rotfrukter.
Koka mjukt i saltat vatten - eller ev med en buljongtärning. Tar ca 15 - 20 minuter.
Häll av, men spar lite av vattnet.
Mosa/stöt, och späd vartefter med kokvatten och grädde.
Rör ned pecorinon och smaka av.
Vispa moset riktigt luftigt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar