Påskhelgen är en av årets största godishelger, och försäljningen av lösgodis slår alla rekord. Visst ska man unna sig påskgodis, men nog finns det bättre alternativ än Karamellkungen, åtminstone i mitt tycke.
Naturgodis innehåller också en hel del socker - och ibland även vissa tillsatser - men är i alla fall betydligt bättre ur hälsosynpunkt. Mindre konstgjorda tillsatser och aromer, och mindre färgämnen.
Hos oss har det också ätits en hel del godis de senaste dagarna. Jag laddade en stor skål med rostade och naturella cashewnötter, torkade tranbär, ingefära i yoghurt och ingefära i choklad, chokladrussin, torkade jordgubbar, brända kanelmandlar, lingon och blåbär i choklad, äppelchips med kanel m m.
Förresten är det inte bara till jul man kan göra eget godis. De här tryfflarna till exempel fungerar både till påsk, Valborg eller närhelst man vill unna sig något extra gott.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar