måndag 4 april 2011

Bananmuffins med vit choklad och kardemumma - gluten och mjölkfria


Jag har aldrig tidigare använt agavesirap som ersättning för socker när jag bakat, men nu fick jag för mig att testa, och det gick ju hur bra som helst. Jag hade några bananer som började sjunga på sista versen, så det fick bli bananmuffins. Jag smaksatte med kardemumma i stället för kanel/ingefära som man oftast smaksätter banankakor med, och hackade också i lite vit, mjölkfri choklad. Om du vill kan du garnera med smält vit choklad med några droppar mandelolja eller alternativgrädde för att följa upp det. Jag garnerade halva satsen, och strödde också på lite mörkt chokladströssel.
Du som tål mjölkprodukter kan naturligtvis ta vanlig vit choklad.

2 ägg
3/4 dl ljus agavesirap
2 mosade bananer, ca 175 g
½ dl mandelolja
3 dl Jyttemjöl original - knappt
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 tsk nystött kardemumma
ca 50 g grovhackad vit choklad

Ev valfri garnering

Vispa ägg och sirap riktigt ljust och skummigt.
Rör ned olja och de mosade bananerna.
Blanda mjölet med vaniljsocker, bakpulver och kardemumma, och sikta ned i smeten.
Hacka chokladen, och rör ned den. Blanda om väl.
Fördela smeten i 10 - 12 muffinsformar - lätt smorda i botten - och grädda strax nedanför mitten i 200 graders ugnsvärme ca 10 - 12 minuter.

Jättegoda, fortfarande lite ljumma, till en kopp "afternoontea".









2 kommentarer:

  1. Så fina och goda de ser ut, länge sen jag gjorde bananmuffins nu så får ta och prova din variant tror jag bestämt :)
    PUSS

    SvaraRadera
  2. Gör det! De blev jättegoda, och både Dad och jag har ätit fler än vi borde.

    SvaraRadera