Årets Kock brukar sedan några år tillbaka få smaksätta en egen crème fraiche. Gustav Trägårdh, den senaste i raden, har smaksatt sin crème fraiche med dill, vinäger och svartpeppar, och den använde jag i detta recept, en soppa, eller snarare en soppgryta med fisk och grönsaker. Smaken blev väldigt god och lite syrlig. Jag kan tänka mig att du kan använda någon av de andra smaksättningarna med lika gott resultat.
Vill du göra soppan extra festlig lägger du också i lite räkor på slutet.
Av en händelse gick jag in på Arlas hemsida, för att se vilka andra smaksättningar de hade, och då upptäckte jag att de hade en tävling, där man just skulle använda den här crème fraichen i en maträtt. Jag skickade in det här receptet, och hoppas på tur. Vill du också tävla har du fram till den 15 april på dig.
Vill du göra soppan extra festlig lägger du också i lite räkor på slutet.
Av en händelse gick jag in på Arlas hemsida, för att se vilka andra smaksättningar de hade, och då upptäckte jag att de hade en tävling, där man just skulle använda den här crème fraichen i en maträtt. Jag skickade in det här receptet, och hoppas på tur. Vill du också tävla har du fram till den 15 april på dig.
2 burkar Crème fraiche Gourmet med Dill, vinäger och svartpeppar
5 dl vatten
5 dl vatten
2 dl vitt, torrt vin - eller matlagningsvin
2 msk fisksås
3 msk hummerfond
300 g potatis
ca 350 g blomkålsbuketter
ca 350 g broccolibuketter
ca 400 g benfri, färsk lax
ca 400 g av en vit, fast fisksort, ex vis torskrygg eller hoki
(ev 100 - 200 g skalade räkor)
ca 400 g av en vit, fast fisksort, ex vis torskrygg eller hoki
(ev 100 - 200 g skalade räkor)
1 knippe dill
Skala och tärna potatisen. Ansa och skölj blomkål och broccoli, och bryt i mindre bitar.
Skär laxen och torsken i mindre bitar.
Vispa ihop crème fraiche med vatten, vin och fisksås, och koka upp.
Lägg i potatisen och koka 5 minuter.
Lägg i blomkål och broccoli, och koka ytterligare 5 - 8 minuter tills potatisen och grönsakerna känns i det närmaste färdiga.
Rör ned hummerfonden, och smaka av, innan du lägger ned fisken att sjuda några minuter tills den känns klar. Tar 3 - 5 minuter beroende på hur stora bitar du skurit. Tillsätt ev räkor och ge ett hastigt uppkok.
Åh vad gott det där både lät och såg ut! It's a winner :)
SvaraRaderaVi får hålla tummarna. Du får rösta när det blir så dags.
SvaraRaderaMums! Låter och ser helt underbart gott ut! =)
SvaraRadera