torsdag 19 november 2015

Glutenfri hälsogröt med havre, bovete, sesam och chia



Nu är det verkligen läge för gröt go´vänner! Varm, mättande, glutenfri gröt, som får kroppen att tina upp i höstkylan. Nyttig dessutom! Välj mjölk och tillbehör efter eget tycke och behov. Jag toppade min gröt med kravbanan, frysta och knappt tinade havtorn och lite honung, och hade den här gången alldeles vanlig men ohomogeniserad mjölk till. Havremjölk, sojamjölk eller egengjord mandel- eller nötmjölk går förstås lika bra.

Det här tyckte jag blev lagom til min grötportion, som följdes av en liten knäckefrömacka och kaffe.

2 msk glutenfria havregryn
2 msk boveteflingor
1 msk sesamfrön - jag tog skalade
1 msk chiaprotein
2 msk gröna eller gula russin
2 dl kallt vatten
några korn salt

Lägg gryn, flingor, frön och russin i blöt över natten. Tillsätt en knivsudd salt och chiaprotein på morgonen, och koka upp. Låt gröten koka på svag värme med lock ungefär 5 minuter.
Servera genast med valfria tillbehör.

Ha en bra dag i det alltmer tilltagande höstrugget, och ta hand om dig lite extra! Det behövs så här års!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar