onsdag 19 juni 2013

Glutenfri brunch på restaurang Fåfängan i Stockholm
I söndags bjöd mina förtjusande döttrar och deras likaledes förtjusande familjer mig och maken på en försenad morsdagsbrunch på Fåfängan i Stockholm - eftersom de befann sig på bröllop på Gotland när den "riktiga" dagen inföll. Det var en alltigenom trevlig dag, som dessutom bjöd på en hel del solsken trots mörka  hotelser om motsatsen.

Fåfängan ligger på Söder i Stockholm, och har en helt fantastisk utsikt över vattnet och en del av Stockholms sevärdheter. Varje lördag och söndag bjuds det på en helt glutenfri brunch med allehanda godsaker och med egenbakat glutenfritt jättegott mjukt bröd (recept här.) Det hårda knäcket kommer från Friends of Adam, också jättegott! Efterrättsbordet bestod av glutenfria supergoda pannkakor, en likaledes läcker chokladkladdkaka, hallongrädde och glass.

Vill man inte ha brunch kan man nöja sig med en sallad, en macka eller en fika i caféet.

Förutom mat bjuds även olika evenemang med uppträdanden, stand-ups, zumbadans och annat. Gå gärna in på Fåfängans hemsida och botanisera.

Det blåste lite kyliga vindar när vi var där, så vi satt inne och åt, men när det är vackert väder kan man sitta ute och njuta av utsikten mot Gröna Lund, tacka sin lyckliga stjärna att man inte sitter och tappar andan i slänggungan,  och titta på båtarna som glider fram på vattnet.

4 kommentarer:

 1. Jag har också varit där och var mycket nöjd och visst är det fint! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att höra av dig Malin! Hoppas allt är bra med dig och de dina. Kul att du också varit på Fåfängan och kan intyga att det är ett mysigt ställe. Må så gott och ha en fortsatt härlig sommar!

   Radera
 2. Vilken underbar present! Så fina och snälla döttrar ni har! :)
  Perfekt tips för restaurangen! Dit måste vi åka nån gång! :)
  Ha en fin kväll!
  Kram kram
  //Lana

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut, en toppenpresent! Och toppendöttrar! Jag tror mycket av det som bjuds på brunchbordet skulle passa dig Lana, så gör gärna en utflykt dit. Ha det bra du också!

   Radera