torsdag 9 augusti 2012

Bondomelett à la mig





Visst kokade du extra potatis igår som jag föreslog? I så fall är det bara att snabbt svänga ihop en härligt matig omelett till en enkel vardagslunch, så kan du kan passa på och ge dig ut i sommarsolen igen. Om du har någon i sikte vill säga! Här är det 13 grader, blåsigt och jämngrått, och jag överväger starkt att emigrera!!

Måtten är ungefärliga, men det här tog jag till vår omelett för två personer:

ca 325 g kokt, kall färskpotatis
½ paket bacon
2 skivor kokt skinka
3 ägg
1 msk Kunglig Salladskrydda (The Spice Tree) - eller välj någon annan kryddblandning som du gillar
ca 3/4 dl soltorkade körsbärstomater
några kvistar kanelbasilika
hyvlade parmesanskivor
lite olivolja
lite flingsalt och svartpeppar från kvarn

Tärna potatisen och klipp bacon och skinka i bitar.
Fräs alltsammans under omrörning någon minut i olivolja.
Vispa ihop ägg och krydda och häll över. Vicka på pannan så äggsmeten kommer åt överallt.
Lägg på tomaterna.
Stek omeletten någon minut utan lock, och låt den sedan bli klar under lock. Ska fortfarande kännas krämig.
Hyvla över parmesan, lägg på basilikan, strö en aning flingsalt över och kvarna till sist över svartpeppar.
Klart att servera! En drös med sallad från det egna landet förhöjer njutningen ytterligare.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar