Den här potatissalladen är enkel att göra, och passar till allt möjligt. Den är bra på buffé, till allt slags kallskuret, men också till stekt eller grillat kött. Gör den gärna en god stund i förväg så att smakerna hinner utvecklas. Med egen potatis och ruccola från landet blev det förstås extra gott!
800 - 900 g potatis
½ dl rapsolja av jungfrukvalitet
½ dl vatten
2 msk Dijonnaise
vitlökssalt och svartpeppar från kvarn
1 dl urkärnade, svarta oliver eller blandade gröna och svarta
1 dl soltorkade körsbärstomater
1 liten burk marinerade kronärtkockshjärtan i olja
80 - 100 g ruccola
Koka potatisen.
Vispa ihop olja, vatten, Dijonnaise, salt och peppar i den bunke som salladen ska serveras ur.
Skala potatisen och tärna den direkt ned i bunken.
Låt kronärtkockor, oliver och tomater rinna av, och blanda ned dem i potatisen. Blanda om försiktigt.
Ställ kallt, gärna några timmar i kylskåp.
Mmm, den där salladen är så god!
SvaraRaderaSer fantastiskt gott ut, som alltid =)
SvaraRaderaTack, tack! Ha en härlig och matglad helg!
SvaraRadera