lördag 6 augusti 2011

Serranolindad sparris med smakrikt täcke

Idag bjuds en lättgjord sommarrätt till lunch eller middag. Vit sparris finns det fin på burk om du inte har tillgång till färsk. Om du använder färsk måste du först förvälla sparrisen några minuter i kokande, saltat vatten. Tyvärr glömde jag ta kort på det färdiga resultatet. När jag kom på det var maten redan uppäten, men du får lita på mig att det var gott. Maten platsar definitivt i LCHF- facket om du nöjer dig med grönsaker till och slopar potatisen.
Det här behövs till två personer


12 - 16 vita sparrisstjälkar
8 - 12 skivor serranoskinka
1 dl limeaioli - hemgjord eller färdigköpt
1 dl crème fraiche eller turkisk yoghurt
1½ dl riven, smakrik ost
1 tsk Dijonsenap
1 - 2 tsk smulad, torkad oregano

Bunta ihop sparrisen till 4 buntar, och vira skinkan om sparrisen.
Blanda ihop allt till osttäcket.
Bred över. Lägg delade tomathalvor bredvid, och strö lite salt och peppar eller någon örtkrydda över dem.
Gratinera i 225 - 250 graders ugnsvärme tills osttäcket börjar bubbla och blivit lite brunt.
Servera genast, med kokta grönsaker eller sallad, eller - om du inte räds kolhydrater - gärna färsk potatis.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar